nedelja, 1. oktobar 2017.  17:09h
Pročitano 739 puta

Od danas skuplja struja u Srbiji

Struja će u Srbiji od danas za domaćinstva i male kupce biti skuplja u proseku za dva odsto.

Struja će u Srbiji od danas za domaćinstva i male kupce biti skuplja u proseku za dva odsto Struja će u Srbiji od danas za domaćinstva i male kupce biti skuplja u proseku za dva odsto www.pixabay.com

Procenjeno je da će se poskupljenje struje od dva odsto na prosečnog potrošača odraziti uvećanjem mesečnog računa u iznosu od 68 dinara.

Prema računici Ministarstva rudarstva i energetike, Srbija i posle poskupljenja ostaje država sa ubedljivo najnižom cenom električne energije u Evropi, daleko ispod cena u regionu, jer je struja jeftinija 19 odsto nego u Makedoniji, 20 odsto nego u Albaniji, 21 odsto nego u BiH, 31 odsto je niža cena nego u Crnoj Gori i 50 odsto nego u Hrvatskoj.

U Srbiji 70.350 domaćinstava ima pomoć u iznosu od besplatnih 120 do 250 kilovatsati električne energije mesečno, u zavisnosti od broja članova domaćinstva.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je početkom septembra, kad je najavio poskupljenje struje, rekao da je to još jedna od mera u sklopu paketa za restrukturiranje EPS i došla je iz razgovora sa MMF-om.

Građani će to poskupljenje videti na računima u novembru, kazao je tada Antić, a prenosi N1 TV.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00