sreda, 16. avgust 2017.  10:26h
Pročitano 1310 puta

Usvojen novi plan reorganizacije: HIP-Petrohemija bez zaostalih dugova

Privredni sud u Pančevu danas je doneo rešenje o usvajanju Unapred pripremljenog plana reorganizacije za HIP-Petrohemiju kojim je predviđeno da se sva preostala potraživanja poverilaca nastala do 31. januara 2017. godine delimično konvertuju u kapital Petrohemije, a delimično otpišu.

Poverioci su konvertovali 52,3 % ukupnih potraživanja, dok je 47,7 % otpisano, tako da je pitanje starih dugova HIP Petrohemije rešeno Poverioci su konvertovali 52,3 % ukupnih potraživanja, dok je 47,7 % otpisano, tako da je pitanje starih dugova HIP Petrohemije rešeno Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

Velimir Unković, generalni direktor HIP Petrohemije kaže da je usvajanjem UPPR-a obezbeđen završetak finansijskog restrukturiranja kompanije i stabilno poslovanje u budućnosti. 

Poverioci su konvertovali 52,3 % ukupnih potraživanja, dok je 47,7 % otpisano, tako da je pitanje starih dugova rešeno. HIP-Petrohemija posluje stabilno i generiše pozitivan poslovni rezultat, a sve tekuće obaveze se redovno izmiruju. Nakon realizacije UPPR-a oko 76% akcija biće u vlasništvu Republike Srbije i povezanih lica, a 24% preostalih akcija u vlasništvu NIS-a i Lukoila. Očekujemo da se mere predviđene UPPR-om realizuju u kratkom roku, a najkasnije do kraja godine, izjavio je Velimir Unković.

Donošenjem novog Unapred pripremljenog plana reorganizacije učinjen je veliki korak ka dugoročnom rešavanju statusa firme na čemu rukovodstvo kompanije intenzivno radi u saradnji sa Vladom Republike Srbije.

Imajući u vidu stratešku poziciju HIP-Petrohemije kao najvećeg proizvođača petrohemijskih proizvoda, jednog od najznačajnijih izvoznika, čiste bilanse, kao i pozitivne poslovne rezultate koje kompanija ostvaruje u poslednje dve i po godine, smatramo da su investicije u razvoj osnovni uslov za postizanje dugoročno održivog poslovanja Petrohemije, zaključuje se u saopštenju HIP Petrohemije.

Autor:  Saopštenje HIP Petrohemije
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00