petak, 9. jun 2017.  07:31h
Pročitano 1184 puta

Međunarodnim projektom do novog sistema grejanja i hlađenja u Hali sportova

U okviru manifestacije „Nedelja energije“ održana je konferencija „Nove tehnologije i održivi gradovi“, na kojoj je predstavljen projekat grada Pančeva i partnerske rumunske opštine Rešice „Energetska efikasnost – Preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija-Srbija

U okviru „Nedelje energije“ predstavljen je projekat grada Pančeva i partnerske rumunske opštine Rešice „Energetska efikasnost – Preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija-Srbija“ U okviru „Nedelje energije“ predstavljen je projekat grada Pančeva i partnerske rumunske opštine Rešice „Energetska efikasnost – Preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija-Srbija“ Grad Pančevo

Ovu manifestacija organizavao je grad Beograd i Centralnoevropski forum za razvoj (CEDEF), uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike RS, a održana je prvi put u okviru evropskih dana energije.

Rareš Gantolea, zadužen za projekte i međunarodne odnose u kabinetu gradonačelnika opštine Rešica i Anđela Vila iz Sekretarijata za privredu i ekonomski razvoj grada Pančeva, predstavili su ovaj zajednički projekat vredan €1.353.167. koji finansira Evropska Unija kroz INTERREG IPA CBC Program Rumunija-Srbija.

 

0 andjela vila na nedelji

 

Zahvaljujući projektu, Hala sportova u Pančevu dobiće novi sistem za grejanje i hlađenje objekta, biće urađena izolacija zidova i krova i zamena stolarije. Ovi radovi bi halu doveli od energetskog razreda E do energetskog razreda C.

Sportski i zdravstveni kompleks u Rešicama će dobiti instalaciju solarnih panela za zagrevanje sanitarne vode, što će smanjiti potrošnju gasa za 26.600m³/godišnje, odnosno emisiju CO2 54.200kg/god.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00