utorak, 16. maj 2017.  06:52h
Pročitano 2572 puta

Pančevo na “Danima Vojvodine u Temišvaru"

Turistička organizacija Vojvodine organizovaće manifestaciju “Dani Vojvodine u Temišvaru” u sredu, 17. maja, a među ostalim učesnicima je i Turistička organizacija Pančevo.

Turistička ponuda Vojvodine biće predstavljena na glavnom trgu Temišvara u Rumuniji, ispred restorana “Lloyd” Turistička ponuda Vojvodine biće predstavljena na glavnom trgu Temišvara u Rumuniji, ispred restorana “Lloyd”

Nikola Stoilković, v.d. direktora Turističke organizacije Pančevo kaže da će se naš grad predstaviti s manifestacijom “Dani Vajferta” koja će ove godine biti održana 9. i 10. juna.

Na Trgu u Temišvaru biće štandovi Turističkih organizacija iz Vojvodine, a mi ćemo tamo predstaviti “Dane Vajferta”. Organizovanim autobusom ATP-a u Temišvar će iz Pančeva ići Udruženja žena “Dolovke” i Udruženja vinara iz Dolova, tamburaši, KUD Stanko Paunović, kao i Nemanja Rotar, član Gradskog veća zadužen za kulturu i mlade kao predstavnik Pančeva, kao i predstavnici pančevačkih lokalnih medija, kazao je Stoilković.

 

0 dani vajferta plakat

 

Stoilković objašnjava da su „Dani Vajferta” trenutno najvažnija gradska manifestacija u organizaciji Turističke organizacije grada Pančeva, a pošto će se po treći put održati 9. i 10. juna, ovo je odlična prilika da se pozovu gosti iz Rumunije da dođu u naš grad tih dana.

Programom ovogodišnje manifestacije prvo veče predviđeni su koncerti domaćeg benda “Tri puta”, nakon kojih će nastupiti grupa “Van Gogh”, a drugog dana manifestacije koncert će održati Tamburaški orkestar „Vojvođanski san” i grupa „Garavi Sokak”.
Manifestacija se održava u čast Đorđa Vajferta, velikog industrijalca, prvog guvernera Narodne banke Srbije, ktitora, poštovaoca umetnosti, kolekcionara, dobrotvora i velikog humaniste.

Ideja manifestacije je da se u ambijentu starog gradskog jezgra, u neposrednoj blizini najstarije pivare u ovom delu Evrope, osnovane 1722. godine, toči vrhunsko zanatsko pivo, sluša najbolja muzika, pruže najfiniji ukusi hrane uz pivo i druži sa umetnicima i zanatlijama kroz mnogobrojne prateće događaje u dobroj drugarskoj atmosferi. „Dani Vajferta” proglašeni su 2015. godine za „Najbolju novu manifestaciju” od strane udruženja „Turizam i manifestacije Srbije”. Za nastup na “Danima Vojvodine u Temišvaru” uradili smo i posebne materijale na rumunskom jeziku, kaže Stoilković.

Nikola Stoilković dodaje da će nastup na Danima Vojvodine u Temišvaru biti prilika da se predstavi i katamaran koji je kupilo Pančeva za turističke vožnje po Tamišu.

Turistička ponuda Vojvodine biće predstavljena na glavnom trgu Temišvara u Rumuniji, ispred restorana “Lloyd”, a početak je zakazan za 14 sati po lokalnom vremenu. Cilj ovog događaja je predstavljanje turističkih potencijala Vojvodine novinarima, privrednicima i stanovništvu Temišvara radi dovođenja većeg broja rumunskih turista u Vojvodinu.

Na manifestaciji će, pored Turističke organizacije Vojvodine, učestvovati i turističke organizacije gradova Pančeva, Vršca i Sremske Mitrovice i opština Kovin, Bela Crkva i još desetak turističkih organizacija opština iz Vojvodine, kao i predstavnici Privredne komore Vojvodine, vinari i pružaoci usluga iz oblasti turizma iz Vojvodine.

U prostorijama Privredne komore Županije Timiš, u Temišvaru, biće održani Poslovni susreti privrednika dveju regija, pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Srbije u Temišvaru. Cilj ovog događaja je udruživanje privrednih subjekata Rumunije i Vojvodine i predstavljanje privrednih i turističkih potencijala Vojvodine upravi, privredi i stanovništvu Temišvara. Poslovni susreti privrednika Vojvodine i Temišvara omogućiće uspostavljanje poslovne saradnje, kao i pronalaženja novih tržišta za njihove proizvode.

U okviru ove manifestacije, takođe u sredu, 17. maja, u 19 časova, u restoranu „Lloyd“ u Temišvaru počeće Dani vojvođanskih vina.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00