petak, 12. maj 2017.  11:36h
Pročitano 796 puta

Delegacija kineskih privrednika u Pančevu

Grad Pančevo danas su posetili i sa gradonačelnikom Pančeva Sašom Pavlovim se sastali kineska delegacija - predstavnici Asocijacije kineskih privrednika u Pančevu, Asocijacije građana Provincije Lishui u Srbiji i Konfučije Univerziteta. 

Tema sastanka bila je sagledavanje mogućnosti saradnje i razmene na polju ekonomije, edukacije i prijateljstva između Srbije i Kine Tema sastanka bila je sagledavanje mogućnosti saradnje i razmene na polju ekonomije, edukacije i prijateljstva između Srbije i Kine Pančevo.MOJKraj.rs

Tema sastanka bila je sagledavanje mogućnosti saradnje i razmene na polju ekonomije, edukacije i prijateljstva između Srbije i Kine. 

Najviše kineskih privrednika u ovom trenutku živi i radi u Pančevu, podatak je Asocijacije kineskih privrednika Vojvodine, koja je formirana krajem prošle godine. Zato su predstavnici ove Asocijacije, sa kineskim privrednicima koji posluju u Pančevu, inicirali razgovor sa gradonačelnikom kako bi razmotrili mogućnosti za proširivanje privredne saradnje.

Gradonačelnik Saša Pavlov kaže da je dogovoreno da se od 1. juna nastave razgovori o danas načelno otvorenim temama.

Razgovaraćemo o saradnji oko lokacije Hale Bagremar, stvaranja boljih uslova poslovanja na lokacijama Buvlja pijaca i Zelena pijaca. Potrebno je da se konkretizuju njihovi zahtevi, a onda da se razgovara o mogućnostima za rešavanje, rekao je Pavlov.

Kinesku delegaciju činili su i predstavnici Provincije Lišui i Konficije Univerziteta iz Novog Sada, koji je deo kulturnog instituta Narodne Republike Kine. Dogovorena je i saradnja na kulturnom polju.

 

delegacija kine u pancevu

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00