sreda, 29. mart 2017.  20:02h
Pročitano 1559 puta

Pančevci među mladim IT preduzetnicima koje je novčano podržao Telekom

Antonio Ankajcan i Stefan Lobor, iz Pančeva, osnivači startapa AddTag mladi su preduzetnici čiju je ideju podržao Telekom Srbija.

Mladi preduzetnici, osnivači startapova Balloonera, AddTag i Cactomain dobili su prvu investiciju u okviru programa mts startap ubrzanje, programa podrške startapovima koji predviđa ukupan novčani iznos od 20.000 evra Mladi preduzetnici, osnivači startapova Balloonera, AddTag i Cactomain dobili su prvu investiciju u okviru programa mts startap ubrzanje, programa podrške startapovima koji predviđa ukupan novčani iznos od 20.000 evra Startit/Promo

Oni su za svoju biznis ideju dobili 6.700 evra.

Mladi preduzetnici, osnivači startapova Balloonera, AddTag i Cactomain dobili su prvu investiciju u okviru programa mts startap ubrzanje, programa podrške startapovima koji predviđa ukupan novčani iznos od 20.000 evra. Novčani iznos dodeljuje kompanija Telekom Srbija, koja je time podržala razvoj tehnološkog preduzetništva nepovratnom investicijom u proizvode ova tri talentovana tima.

Da IT proizvodi iz Srbije mogu da se nadmeću za pažnju korisnika na globalnom tržištu pokazuju upravo servisi koje razvijaju ovi startapovi, prenosi Blic.

Pančevački Startap AddTag nudi kompletno rešenje za lakšu komunikaciju brendova i posetilaca na festivalima i drugim događajima. 

 

0 antonio i lobor

Na slici: Pančevci Antonio Ankajcan i Stefan Lobor sa svojom nagradom; foto: Privatna arhiva

 

Na završnom događaju u Startit Centru, njima su uručene novčane nagrade i figure jednoroga koje imaju i simbolički značaj. Naime, u terminologiji tehnološkog preduzetništva jednorogom se naziva onaj startap čija je vrednost procenjena bar na milijardu dolara.

U prethodnih šest meseci, mladi preduzetnici su pohađali Startap Akademiju, najuspešniji domaći program edukacije tehnoloških preduzetnika. Akademija treba da im pomogne da svoju poslovnu ideju pretoče u konkretan proizvod, da uspostave održiv poslovni model i ostvare profit. Startap Akademiju je u prethodnih pet generacija pohađalo više od 100 preduzetnika koji su za svoja poslovna rešenja dobili investicije u vrednosti od preko 2 miliona evra.

Pokretanjem mts startap ubrzanja za podršku domaćim IT kompanijama, Telekom Srbija postao je prva korporacija u Srbiji koja je uložila nepovratna sredstva u razvoj startapova u ranoj fazi.

Telekom Srbija već neko vreme podržava različite oblike preduzetništva u Srbiji, pre svega u oblasti IT-a. Delimo zajedničku viziju sa partnerima iz Startita, jer IT sektor ima čvrste osnove u Srbiji i može podići i ostale privredne sektore, a sve na korist građana Srbije, rekao je Milan Simić iz Telekoma Srbija, koji je ujedno bio i predsednik žirija.

Simić je naveo da vizija ove kompanije i partnera iz organizacije Startit jeste da se do 2020. obuči 100.000 mladih IT stručnjaka, koji bi ostali u Srbiji i radili na razvijanju sopstvenih poslovnih rešenja.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00