petak, 24. mart 2017.  10:18h
Pročitano 909 puta

Dekompozicija u Fabrici polietilena niske gustine u Petrohemiji

U HIP Petrohemiji, u toku procesa proizvodnje jutros u 6.31 sat došlo je do dekompozicije u reaktoru za proizvodnju polietilena niske gustine u fabrici PENG, saopšteno je iz ove kompanije. 

U HIP Petrohemiji, u toku procesa proizvodnje jutros u 6.31 sat došlo je do dekompozicije u reaktoru za proizvodnju polietilena niske gustine u fabrici PENG U HIP Petrohemiji, u toku procesa proizvodnje jutros u 6.31 sat došlo je do dekompozicije u reaktoru za proizvodnju polietilena niske gustine u fabrici PENG Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

Kao posledica javio se zvučni efekat i sagorevanje na sigurnosnoj reaktorskoj membrani. S obzirom na to da je pojava dekompozicije predviđena tehnološkim postupkom prilikom ovakvih događaja ne dolazi do materijalne štete i ugrožavanja radne i životne sredine. 

U odnosu na broj dekompozicija u ostalim pogonima u svetu broj dekompozicija u fabrici PENG u HIP-Petrohemija je izuzetno mali i u proseku iznosi jedna godišnje, što je rezultat istraživanja procesa polimerizacije etilena, iz kojih su kasnije proizašle brojne inovacije i poboljšanja procesa, navodi se u saopštenju ove Kompanije.

Zaposleni u HIP-Petrohemiji reagovali su pravovremeno i u skladu sa procedurama i uputstvima, a sve nadležne institucije su blagovremene obaveštene.

Proizvodnja u HIP-Petrohemiji se obavlja stabilno i ostali proizvodni pogoni rade po ustaljenom režimu, a tokom vikenda se očekuje normalizacija proizvodnje u fabrici PENG.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00