utorak, 14. mart 2017.  14:17h
Pročitano 542 puta

Završen ciklus predavanja za ratare u Dolovu

Ciklus zimskih edukacija za poljoprivrednike u Dolovu završen je ovog vikenda, u subotu, 11. marta.

Druženje ratara u trenucima kad se pripremaju za prolećne radove odvijalo se u prostorijama Mesne zajednice Druženje ratara u trenucima kad se pripremaju za prolećne radove odvijalo se u prostorijama Mesne zajednice N.R.

Druženje ratara u trenucima kad se pripremaju za prolećne radove odvijalo se u prostorijama Mesne zajednice, čija je Komisija za poljoprivredu i organizovala ova okupljanja.

Ciklus ovogodišnjih edukacija krenuo je početkom februara. Svake subote dolovačkim ratarima predstavljale su se novine iz sfere koja njih najviše interesuje, a sve u cilju što boljeg upoznavanja sa tržištem i ponudama u agraru a u sklopu priprema za prolećnu setvu.

Poljoprivrednicima su se predstavile pre svega semenske kuće sa svojim asortimanom suncokreta i kukuruza, što Dolovce najviše zanima, ali i proizvođači i distributeri hemijskih sredstava za zaštitu bilja, veštačkih đubriva, kao i pojedine osiguravajuće kuće i banke. S obzirom da su temperature već odavno u plusu čeka se samo da se zemlja malo prosuši pa da vredni ratari pohrle svojim njivama i krenu sa prolećnom setvom. Do kraja marta to će se uveliko desiti.

Komisija za poljoprivredu MZ Dolovo i dalje će izlaziti u susret svojim meštanima i kroz slične akcije pokušati da se nađe na usluzi poljoprivrednicima. 

Autor:  N.Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00