petak, 27. januar 2017.  18:43h
Pročitano 1028 puta

Brodovi u Luci Dunav čekaju da se led otopi

U kanalu Luke Dunav Pančevo nalazi se dvadesetak brodova pod različitim zastavama koji su ovde od kako je proglašena zabrana plovidbe Dunavom. Najviše ih je iz Bugarske, Ukrajine i Mađarske. 

U kanalu Luke Dunav Pančevo nalazi se dvadesetak brodova pod različitim zastavama od kako je proglašena zabrana plovidbe Dunavom U kanalu Luke Dunav Pančevo nalazi se dvadesetak brodova pod različitim zastavama od kako je proglašena zabrana plovidbe Dunavom http://www.vodevojvodine.com

Led koji se stvara u kanalu zaposleni u Luci Dunav razbijaju svakodnevno da bi se obezbedilo snabdevanje posada, prenosi na svom sajtu Radio-Televizija Vojvodine.

Postoje posebna pravila, određuju se komandanti zimovnika koji vode računa o plovilima i posadama, Redovno ih obilazimo i snabdevamo vodom, strujom, hranom i ostalim što treba, kaže kapetan Ivan Milovanović.

Uvedena su 24-oročasovna dežurstva, a iako kanal Luke Dunav nije proglašen za zimovnik sve je bilo spremno za ovakvu situaciju.

U saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i Lučkom kapetanijom Beograd smestili smo i objekte koji su bili na sidrištu Luke na samom Dunavu. To je uradila naša posada zajednički sa posadama drugih gurača ne bi li što brže povukli objekte sa Dunava i samim tim sprečili da dođe do bilo kakvih problema koji su mogli nastati used kretanja santi, kaže Sanja Đurišić, komercijalni direktor Luke Dunav.

Slična situacija kao ova bila je 2012-te godine kada je u zimovniku Luke Dunav oko tri nedelje boravilo više od 100 plovila.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/RTV
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00