nedelja, 24. jul 2016.  22:42h
Pročitano 1033 puta

“Info Ipard” radionica u Dolovu

U okviru manifestacije „U smiraj dana”, koja se održava u poslednjoj nedelji jula u Dolovu i okolini, u sali zgrade dolovačke Mesne Zajednice danas je upriličićena "Info Ipard" radionica. 

Projekat "Info Ipard Srbija" namenjen je informisanju poljoprivrednih proizvođača o sredstvima iz IPARD fonda koje Evropska Unija daje zemljama kandidatima za članstvo Projekat "Info Ipard Srbija" namenjen je informisanju poljoprivrednih proizvođača o sredstvima iz IPARD fonda koje Evropska Unija daje zemljama kandidatima za članstvo N.R.

Projekat "Info Ipard Srbija" namenjen je informisanju poljoprivrednih proizvođača o sredstvima iz IPARD fonda koje Evropska Unija daje zemljama kandidatima za članstvo u cilju unapređenja ruralnih područja i podizanja kapaciteta i konkurentnosti poljoprivrede zemlje kandidata za članstvo u EU.

 

IPARD 2

 

Predstavnici dolovačkih udruženja, pre svega onih koji mogu da se nadaju ovim sredstvima, poput ratara, vinara, udruženja žena I sličnih, odazvali su se pozivu i došli su da čuju koje im se mogućnosti pružaju u budućnoasti iz evropskih fondova.

Generalni pokrovitelj projekta "Ipard Info" jeste ambasada SAD iz Beograda čiji je cilj da promoviše vrednosti EU. 

Radionici su prisustvovali eminentni predavači: Dejan Serdar, nekadaašnji direktor Uprave za Agrarna plaćanja i Milan Stegić, stručni konsultan iz oblasti agroekonomije, kao i Jovana Raičković, kordinatorka projekta.

 

IPARD 3

 

Početak korišćenja IPARD sredstava u Republici Srbiji biće značajan za razvoj poljoprivredne proizvodnje. Sredstva namenjena investicionoj podršci se značajno uvećavaju i postiče se razvoj poljoprivrede i njena priprema za ozbiljnu utakmicu na jedinstvenom tržištu EU. 

Glavni cilj  jeste da se što veći broj poljoprivrednika informiše o mogućnostima koje im pruža IPARD program kao i uslovima i zahtevima koji će se naći ispred njih na putu do obezbeđenja sredstava u okviru ovog programa.

Slične akcije sa ciljem informisanja građana održavaće se i u narednom periodu, pre svega u ruralnim sredinama.

 

IPARD 1

 

Autor:  N.Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00