četvrtak, 14. mart 2024.  18:05h
Pročitano 634 puta

Ministar privrede Cvetković obišao Industriju skroba „Jabuka“ u Pančevu

Ministar privrede Slobodan Cvetković danas je posetio Industriju skroba „Jabuka“ u Pančevu, privredno društvo koje posluje u oblasti prehrambene industrije, a nalazi se u sastavu Almeks grupe.

Ministar privrede Slobodan Cvetković danas je posetio Industriju skroba „Jabuka“ u Pančevu Ministar privrede Slobodan Cvetković danas je posetio Industriju skroba „Jabuka“ u Pančevu Ministarstvo privrede

 

 

Ovih dana se polemisalo da li je domaća privreda, uslovno rečeno, diskriminisana u ondosu na stranu, ali podrška za investiciju Industriji skroba "Jabuka“ je pokazatelj da Vlada Srbije jednako podržava i domaće i strane investitore. Ministarstvo privrede podržalo je ovu fabriku za investicioni projekat automatizacija proizvodnih procesa u proizvodnji modifikovanih preželiranih skrobova. Vrednost ove investicije je oko 3,5 miliona evra, rekao je ministar Cvetković.

Istakao je da je industrijska proizvodnja u januaru 2024. u odnosu na isti mesec prethodne godine uvećana za 6,9%, čime je dostignut najviši obim industrijske proizvodnje koju je Srbija zabeležila u prethodne tri decenije.

Zahvaljući odgovornoj politici Vlade Srbije, posebno u segmentu privrede, industrijska proizvodnja u 2023. veća je za 2,5% u odnosu na prethodnu godinu, a prerađivačka industrija 0,7%. Imajući u vidu globalne trendove, domaća industrija uspeva da odoli brojnim eksternim izazovima, što je pokazatelj određenog nivoa otpornosti, a proizilazi iz unapređenja njene tehnološke strukture i poboljšanog kvaliteta, objasnio je ministar Cvetković.

 

ministar privrede obilazak skrobare

 

Ministar privrede je ukazao da je pozitivan trend prerađivačke industrije praktično započet od jula 2023. godine, od kada prosečni mesečni priraštaji proizvodnje zaključno sa januarom mesecom ove godine iznose 3,0%.

 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00