petak, 11. mart 2016.  01:34h
Pročitano 639 puta

Komora: Akcioni plan suzbijanja sive ekonomije

Predstavljanje Nacionalnog akcionog plana suzbijanja sive ekonomije biće održano danas od 12 sati u prostorijama Regionalne privredne komore Pančevo, u sali na I spratu.

Predstavljanje će početi u 12 sati Predstavljanje će početi u 12 sati Pančevo.MOJKraj.rs

Regionalna privredna komora Pančevo ovaj skup organizuje u saradnji sa NALED-om (Nacionalna alijansa za lokalno ekonomski razvoj) i resornim ministarstvima Vlade Republike Srbije.

Već dugi niz godina privreda Južnog Banata posluje u uslovima koje karakteriše postojanje "sive ekonomije" što je karakteristično za delatnost trgovine, saobraćaja, građevinarstva, tekstilne industrije kao i za druge delatnosti. 

Usvajanje Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije sa akcionim planom za 2016. godinu i projekcijom za 2017. godinu, predstavlja osnov za ozbiljnu borbu u suzbijanju nelegalnog poslovanja na tržištu, navodi se u pozivu.

U cilju upoznavanja privrednika sa predviđenim aktivnostima Akcionog plana, Regionalna privredna komora Pančevo organizuje prezentaciju u saradnji sa predstavnicima Stručne grupe Vlade Republike Srbije, koja je učestvovala u izradi Nacionalnog programa sa akcionim planom za suzbijanje sive ekonomije. 

Predstavnici nadležnih ministarstava Vlade Republike Srbije i Naled ( Nacionalne alijanse za lokalno ekonomski razvoj) učestvovaće u radu na ovom skupu.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00