ponedeljak, 7. mart 2016.  17:42h
Pročitano 2413 puta

Predstavljena investicija rekonstrukcije hotela "Sloboda"

Privredno društvo “Merlin point” iz Kraljeva je preuzelo na upravljanje objekat hotela “Sloboda“ u Pančevu po osnovu ugovora o dugoročnom zakupu i planira da objekat rekonstruiše i u što kraćem roku otvori ugostiteljsko-turistički objekat visokog ranga.

Gradonačelnik Saša Pavlov kaže da je Gradska uprava u prošlom periodu nastojala da zainteresuje potencijalne investitore za hotele „Sloboda” i „Tamiš” i da se tim povodom javilo Privredno društvo „Merlin point“ iz Kraljeva Gradonačelnik Saša Pavlov kaže da je Gradska uprava u prošlom periodu nastojala da zainteresuje potencijalne investitore za hotele „Sloboda” i „Tamiš” i da se tim povodom javilo Privredno društvo „Merlin point“ iz Kraljeva Grad Pančevo

Ta investicija predstavljena je danas u Gradskoj upravi Pančevo na sastanku pod nazivom „U susret investitoru”.

Prisutnima su se na sastanku obratili gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov, zastupnik Privrednog društva “Merlin point“ Saša Marković i njegov kolega, građevinski inženjer Velimir Bjelica.

 

publika sloboda

 

Gradonačelnik Saša Pavlov, istakavši potrebu za hotelom u našem gradu i njegov značaj, rekao je da je Gradska uprava u prošlom periodu nastojala da zainteresuje potencijalne investitore za braunfild lokacije, odnosno za hotele „Sloboda” i „Tamiš”, i da se tim povodom javilo Privredno društvo „Merlin point“ iz Kraljeva.

To Pančevu zaista mnogo znači, jer Pančevo ima potencijal za razvoj turizma, međutim, pitanje pre svih pitanja je omogućavanje kvalitetnog hotelskog smeštaja, koje ćemo na ovakav način da dobijemo i ja se iskreno nadam da se nećemo stati na ovom hotelu, nego da će investitor biti uveren kroz više primera dobre prakse saradnje i sa Gradskom upravom i sa privredom grada Pančeva i da će mu možda predstavljati izazov zakup hotela „Tamiš“, čime bi, po mom mišljenju, gradski kapaciteti za hotelski smeštaj bili zadovoljeni, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je naglasio da Grad Pančevo ima odgovornost i prema investitoru i društvenu odgovornost prema sredstvima poreskih obveznika, te da Grad pokušava da pronađe odgovarajući okvir mera za sve investitore i da će nakon usvajanja pojedinih odluka biti uspostavljen stabilan sistem subvencionisanja, kako bi svaki investitor znao u kojoj će meri lokalna samouprava moći da mu izađe u susret.

 

sasa mirkovic merlin point

 

Zastupnik “Merlin point“-a Saša Marković izjavio je da su danas krenuli sa radovima.

Zahvaljujući ljudima iz Gradske uprave, koji su potražili investitore iz oblasti hotelijerstva i turizma i došli do nas, pozvani smo, došli, videli, prepoznali investiciju i krenuli smo u realizaciju projekta. Dogovorili se sa AIK bankom oko ugovora, odnosno, zakupa i danas smo krenuli sa radovima, rekao je Mirković.

Prema rečima Saše Markovića, ime hotela biće „Carev dvor” i planirana vrednost investicije za njegovu rekonstrukciju i za 30 smeštajnih jedinica iznosiće više od 500.000 evra.

predstavljanje slobode

 

Radovi su započeti 7. marta, odvijaće se u fazama i na njima će biti angažovane pančevačke firme.

Planirano je da kompletna adaptacija objekta bude završena do aprila 2017. godine, nakon čega je nameravano zapošljavanje 80 ugostitelja sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, a najavljeno je i da će postojati mogućnost da učenici u hotelu obavljaju praksu.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00