sreda, 1. novembar 2023.  16:28h
Pročitano 868 puta

Uspešno završen remont u HIP-Petrohemiji

HIP-Petrohemija Pančevo posle uspešnog završetka remonta, u okviru koga su realizovani projekti i aktivnosti koje će doprineti sigurnom i pouzdanom radu postrojenja, započinje proces pokretanja proizvodnje.

Sve aktivnosti prilikom pokretanja procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji realizuju se uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine Sve aktivnosti prilikom pokretanja procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji realizuju se uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine HIP Petrohemija, Pančevo

 

Planski zastoj u radu proizvodnih postrojenja započeo je 15. septembra, a svi projekti izvedeni su u skladu sa najvišim ekološkim standardima i standardima u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Ključne investicione aktivnosti obavljene su u fabrikama Etilen i PENG u cilju povećanja pouzdanosti rada postrojenja, kao i povećanja operativne i energetske efikasnosti. To su druga faza reinstrumentacije u fabrici Etilen, remont kompresora i turbina R1, R2 i R3 i sanacija kotlova u fabrici Etilen, remont kompresora C-201 i ugradnja nove mašine za pakovanje u fabrici PENG. Osim investicionih aktivnosti u ovim fabrikama realizovane su remontne aktivnosti na procesnoj opremi u ostalim pogonima.

Sve aktivnosti prilikom pokretanja procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji realizuju se uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine. 

Prilikom pokretanja proizvodnje u HIP-Petrohemiji može se očekivati povećana pojava buke i pojačan plamen na baklji, a o startu fabrike obaveštene su sve nadležne institucije.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00