subota, 27. februar 2016.  06:59h
Pročitano 1722 puta

Gradski konkursi za podršku preduzetništva

S obzirom da je ova 2016. godina i od strane Ministarstva privrede Republike Srbije proglašena Godinom preduzetništva,  u susret preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima izaći će i Grad Pančevo tako što će iz budžeta izdvojiti deo novca za podršku preduzetništvu.

Jelena Batinić, članica Gradskog veća za privredu i preduzetništvo Jelena Batinić, članica Gradskog veća za privredu i preduzetništvo Pančevo.MOJKraj.rs

Jelena Batinić, članica Gradskog veća zadužena za privredu i preduzetništvo kaže da je Pančevo u budžetu za ovu godinu obezbedilo sredstva za konkurse za bespovratno finansiranje nabavke osnovnih sredstava i opreme, mašine i alata, kao i opreme za preduzetnice i mikro pravne subjekte.

Krenuli smo od nove godine sa tim konkursom. Odziv privrednika i preduzetnika je dobar, što se nama dopada. U prvom konkursnom delu, finansiraćemo preduzetnike s 2.800.000 dinara. Zatim ćemo objaviti sledeći konkurs kojim će se nastaviti finansiranje. Sagledaćemo koje su potrebe privrednika i preduzetnika i ukoliko postoji neka specifičnost, tako ćemo i kreirati sam konkurs, najavila je Batinić.

Nakon toga, Grad će raspisati još jedan konkurs koji do sada nije postojao u budžetu Pančeva.

Želimo da izađemo u susret i ženama preduzetnicima, zato što ih puno ima. One se moraju na neki način izdvojiti, ne nameću se, nisu neobjektivne, čak imaju veoma skromne zahteve. Izaći ćemo sa jednim konkursom koji će upravo podržati preduzetnice, rekla je Jelena Batinić.

Konkursi podrazumevaju finansiranje grada sa 50% učešća u nabavci opreme i mašina koje su neophodne za vršenje proizvodne ili uslužne delatnosti.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00