petak, 26. februar 2016.  19:25h
Pročitano 1110 puta

Nastavlja se modernizacija Rafinerije nafte

U Rafineriji nafte Pančevo, u okviru investicionog održavanja, počeli su radovi na delu procesnih postrojenja, zahvaljujući kojima će NIS obezbediti njihov još pouzdaniji rad i povećati efikasnost proizvodnih procesa, saopšteno je danas iz ove Kompanije.

Rezervoari za skladištenje TNG u Rafineriji nafte Pančevo Rezervoari za skladištenje TNG u Rafineriji nafte Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs

Do 3. marta, obaviće se niz tehnoloških i tehničkih poslova na primarnim rafinerijskim postrojenjima – atmosferskoj i vakum destilaciji, kao i na postrojenjima za sekundarnu obradu – postrojenju za blagi hidrokreking i hidroobradu (MHC/DHT), postrojenjima Vodonik, Platforming i pogonu za obradu gasova, na kojima se proizvode derivati evro 5 kvaliteta.

Vrednost ovog investicionog održavanja procenjuje se na blizu 30 miliona dinara, a svi radovi će se obaviti uz stroge ekološke i standarde bezbednosti na radu, navodi se u saopštenju.

Za vreme dodatne modernizacije rafinerijskih postrojenja tržište će biti uredno snabdeveno svim vrstama naftnih derivata.

Kontinuiranom modernizacijom Rafinerije nafte Pančevo NIS neprestano unapređuju svoje prerađivačke kapacitete.

Dalji razvoj prerade jedan je od ključnih poslovnih prioriteta NIS-a sa ciljem da se kompanija potvrdi kao lider na regionalnom tržištu naftnih derivata, sa proizvodima koji odgovaraju najstrožim evropskim standardima, zaključuje se u saopštenju Naftne industrije Srbije Gazprom njeft.

 

Autor:  NIS
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00