četvrtak, 14. septembar 2023.  17:10h
Pročitano 675 puta

Remontne aktivnosti u HIP-Petrohemiji započinju 15. septembra

U „HIP-Petrohemiji“ u Pančevu u petak, 15. septembra počeće planirane remontne aktivnosti. Zastoj u radu proizvodnih postrojenja biće iskorišćen za realizaciju investicionih projekata i aktivnosti koje će doprineti sigurnom i pouzdanom radu HIP-Petrohemije u narednom periodu.

Planirano je da remont traje do 31. oktobra Planirano je da remont traje do 31. oktobra HIP Petrohemija, Pančevo

 

 

Planirano je da remont traje do 31. oktobra. Sve radne aktivnosti u tom periodu biće u potpunosti usklađene sa važećim zakonima i bezbednosnim procedurama kompanije, a sve u cilju očuvanja bezbednosti i zdravlja zaposlenih, kao i zaštite radne i životne sredine.

Najznačajnije aktivnosti tokom remonta biće usmerene na realizaciju investicija od kojih je ključna druga faza reinstrumentacije u fabrici Etilen. 

Od značajnijih radova u toku planskog zastoja treba izdvojiti remont turbine R-1T i kompresora, kao i sanaciju kotlova u fabrici Etilen, remont kompresora C-201 i zamenu mašine za uvrećavanje u fabrici PENG

Osim investicionih aktivnosti u fabrikama Etilen i PENG, biće realizovane i remontne aktivnosti na procesnoj opremi u ostalim pogonima. 

Pored zakonskih obaveza koje nalažu proveru petrohemijske opreme nakon određenog perioda, planirane remontne aktivnosti rezultiraće energetskim uštedama, te pouzdanijim i bezbednijim radom postrojenja.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00