petak, 23. jun 2023.  16:56h
Pročitano 995 puta

U Pančevu predstavljen treći Javni poziv za program Regional Challenge Fonda

U Pančevu je u organizaciji PKS- RPK Južnobanatskog upravnog okruga i Regional Challenge fonda (RCF) održan informativni sastanak posvećen predstavljanju Fonda i Trećeg javnog poziva za dostavljanje Izjava o zainteresovanosti.

Fond i otvoreni poziv prisutnim predstavnicima obrazovnih organizacija i kompanija predstavila je Jelena Manić Radoičić, regionalni koordinator za RCF u Srbiji Fond i otvoreni poziv prisutnim predstavnicima obrazovnih organizacija i kompanija predstavila je Jelena Manić Radoičić, regionalni koordinator za RCF u Srbiji RPK Pančevo

 

Regionalni Challenge Fond (RCF) je finansijski mehanizam koji podstiče zapošljivost mladih plasirajući grantove u opremu i infrasktrukturne radove u obrazovnim ustanovama. Cilj je da se podrže one obrazovne ustanove koje realizuju stručne ili dualne programe, na svim nivoima, u partnerstvu sa kompanijama u nameri da prate potrebe privrede.

Fond i otvoreni poziv prisutnim predstavnicima obrazovnih organizacija i kompanija predstavila je Jelena Manić Radoičić, regionalni koordinator za RCF u Srbiji i detaljno pojasnila sve detalje konkursa, uslove prihvatljivosti, dozvoljene troškove i procedure apliciranja.

 

358031843 654942012809044 3885441268791595239 n

 

Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole „Pančevo“, kojoj je u okviru Prvog poziva odobren projekat vredan 600.000 evra izneo je svoja iskustva u dosadašnjoj saradnji sa Fondom i kompanijama Brose, ZF SRBIJA i INOKS-PRERADA, partnerima u konzorcijumu. 

Tom prilikom je ohrabrio prisutne da podnesu Izjavu o zainteresovanosti jer mogu značajno unaprediti uslove u kojima sprovode stručno obrazovanje i obuku učenika i sprovode programe koji vode ka sticanju nacionalno priznatih kvalifikacija.

 

u komori predavanje

 

Treći poziv za podnošenje Izjava o zainteresovanosti otvoren je do 7. jula i mogu konkurisati obrazovne institucije iz svih sektora privrede i poslovanja.

U dva prethodna javna poziva iz Srbije je pristiglo oko 60 prijava, a 16 je nagrađeno sa više od 7 miliona evra. Individualni grantovi idu od 150.000 do 600.000 evra. 

Više informacija o prethodnim dobitnicima možete videti sa lista dobitnika prvog poziva, kao i drugog ciklusa.

 

u komori pancevo

 

Dodatne informacije o Trećem pozivu za podnošenje Izjava o zainteresovanosti, uključujući i Vodič sa smernicama za zainteresovane aplikante, dostupni su na sajtu www.rcf-wb6.org dok se za konkretna pitanja i informacije u vezi pripreme Izjave i prateće dokimentacije možete obratiti Jeleni Manić Radoičić putem mejla:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00