sreda, 14. jun 2023.  18:18h
Pročitano 1247 puta

Preduzetnica iz Pančeva nagrađena na konkursu „Junaci mikro biznisa“

Preduzetnica iz Pančeva, Marina Nastovski, vlasnica proizvodnje „Makin Skituljko“ koja se bavi izradom cipela osvojila je treću nagradu u visini od 200.000 dinara na konkursu „Junaci mikro biznisa“.

Novog Pazara, drugu nagradu od 300.000 dinara osvojila je Mirna Rackov iz Kikinde, vlasnica radnje „Maca Papučarica“, koja se bavi izradom opanaka, a treću od 200.000 dinara Marina Nastovski vlasnica proizvodnje „Makin Skituljko“ iz Pančeva, koja se bavi izradom cipela Novog Pazara, drugu nagradu od 300.000 dinara osvojila je Mirna Rackov iz Kikinde, vlasnica radnje „Maca Papučarica“, koja se bavi izradom opanaka, a treću od 200.000 dinara Marina Nastovski vlasnica proizvodnje „Makin Skituljko“ iz Pančeva, koja se bavi izradom cipela Ministarstvo finansija Republike Srbije

 

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali prisustvovao je danas svečanosti proglašenja najboljih „Blic preduzetnika“ na konkursu „Junaci mikro biznisa“, u organizaciji dnevnog lista list „Blic“ i „3Bank“.

Prvu nagradu od 500.000 dinara dobila je Mladimirka Vučićević, vlasnica krojačke radnje iz Novog Pazara, drugu nagradu od 300.000 dinara osvojila je Mirna Rackov iz Kikinde, vlasnica radnje „Maca Papučarica“, koja se bavi izradom opanaka, a treću od 200.000 dinara Marina Nastovski vlasnica proizvodnje „Makin Skituljko“ iz Pančeva, koja se bavi izradom cipela.

Ministar Mali je, čestitajući dobitnicama, poručio da su upravo mali i srednji preduzetnici, oni koji vuku zemlju napred i da će država uvek biti tu za njih da im pomogne u stvaranju predvidivog i atraktivnog poslovnog okruženja u kome bi oni mogli da stvaraju, žive i rade.

Podsetio je da je država tokom pandemije pokazala volju da pomogne malom biznisu, davanjem državne pomoći. 

Prema njegovim rečima, to je bio i prvi put da država pomaže malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima. 

Mali se osvrnuo i na nove ekonomske mere sa kojima će država nastaviti da pomaže građane, i naglasio da su te mere bitne i za ekonomsku aktivnost malih i srednjih preduzetnika, jer jačaju tražnju za njihovim proizvodima i uslugama. 

Jedna od mera je usmerena ka majkama. Sva deca do 16 godina, njih ukupno oko 1,1 milion, dobiće po 10.000 dinara u septembru. Takođe, idemo sa povećanjem penzija od oktobra, a zatim i od januara, kao i sa povećanjem plata u javnom sektoru, pogotovo prosvetarima i medicinskim sestrama, precizirao je Mali. 

On je dodao da se to radi i kako bi se održao nivo ekonomske aktivnosti u zemlji, i naveo da naša ekonomija, i pored brojnih izazova, raste.

Ministar se zahvalio i predsedniku Izvršnog odbora „3 Banke“ Vladimiru Vukotiću što je ta banka pronašla interes da podrži male biznise. 

Predsednik Izvršnog odbora “3 Banke” Vladimir Vukotić rekao je da mu je drago što ispred sebe vidi nekoliko klijenata čije su životne priče promenjene od trenutka kada su došle u njihovu banku i dobile kredit koji do tada nisu mogle.

On je istakao i da je velika stvar ove godine da banka ulazi u program finansiranja startapova, i od juna ove godine počinju da finansiraju biznise koji traju od šest do 24 meseca, što znači da već šest meseci od osnivanja mogu da traže kredit koji može da bude preko 24 meseca.

Cilj akcije „Junaci mikro biznisa“ je promovisanje, jačanje i podrška preduzetničkom duhu sa akcentom na male biznise u Srbiji.

O izboru najboljih odlučivao je žiri koji su činili predstavnici „3 Banke“, Privredne komore Srbije, Ministarstva finansija i dnevnog lica „Blic“. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00