utorak, 15. novembar 2022.  19:38h
Pročitano 250 puta

Đedović sa Bocan Harčenkom: TE-TO u Pančevu od velike važnosti za Srbiju

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom o bilateralnoj saradnji dve države u oblasti energetike. Puštanje u rad Termoelektrane-toplane (TE-TO) Pančevo, projekta koji smo realizovali u saradnji sa ruskim partnerima, od velike je važnosti za Republiku Srbiju, poručila je ministarka Đedović.

Puštanje u rad Termoelektrane-toplane (TE-TO) Pančevo, projekta koji smo realizovali u saradnji sa ruskim partnerima, od velike je važnosti za Republiku Srbiju, poručila je ministarka Đedović Puštanje u rad Termoelektrane-toplane (TE-TO) Pančevo, projekta koji smo realizovali u saradnji sa ruskim partnerima, od velike je važnosti za Republiku Srbiju, poručila je ministarka Đedović Pančevo MOJKraj

 

TE-TO Pančevo je prva gasno-parna elektrana u našoj zemlji namenjena za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije na bazi prirodnog gasa, jednog od ekološki najčistijih goriva. Planirana proizvodnja dovoljna je za snabdevanje oko 300.000 prosečnih domaćinstava godišnje, što će u mnogome doprineti energetskoj sigurnosti Republike Srbije, rekla je ministarka Đedović.

Đedović je podsetila da je Ruska Federacija važan partner Republike Srbije u energetici i dodala da se u ovim izazovnim vremenima jasno vidi koliko je izgradnja gasovoda Balkanski tok doprinela energetskoj stabilnosti i bezbednosti naše zemlje, jer je obezbeđeno stabilno snabdevanje gasom.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, na sastanku je bio reči i o planovima u vezi sa gradnjom novog naftovoda do Mađarske i povezivanja na ruski naftovod „Družba“.

Ambasador Bocan Harčenko je čestitao ministarki na imenovanju i izrazio nadu da će saradnja u oblasti energetike biti nastavljena.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00