petak, 5. avgust 2022.  07:04h
Pročitano 556 puta

Sindikat Rafinerije nafte Pančevo traži pregovore o povećanju zarade

Sindikat Rafinerije nafte Pančevo tokom prethodne nedelje pokrenuo je dve inicijative koje se direktno tiču standarda zaposlenih i preduzet je novi korak u vezi sa problemima koji se javljaju kod preraspodele radnog vremena u Bloku Prerada.

Rafinerija nafte u Pančevu Rafinerija nafte u Pančevu Sindikat RNP

 

Kako je saopšteno iz Sindikata Rafinerije nafte Pančevo, pokrenuta je inicijativa za pregovore o povećanju osnovne zarade, odnosno da se zbog uvećane inflacije ali i odličnih poslovnih rezultata u prvih šest meseci odobri dodatno uvećanje budžeta za reviziju zarade u 2022. godini. Takođe je predloženo da se u uslovima povećane inflacije korekcije osnovne zarade u Kompaniji vrše najmanje dva puta godišnje, kako bi iste zadržale realni okvir.

Zatim je pokrenuta inicijativa za isplatu jednokratne nagrade zaposlenima za 2022. godinu, što bi bilo u skladu sa izuzetnim rezultatima poslovanja u prva dva kvartala tekuće godine. U ovom periodu, Kompanija je zabeležila rast neto dobiti za više od sedam puta u odnosu na isti period prethodne godine, uz istovremeni rast obima prerade i prometa.

Po pitanju različitog tumačenja preraspodele radnog vremena u Bloku Prerada od strane predstavnika Sindikata sa jedne strane i predstavnika Poslodavca sa druge strane, zatraženo je tumačenje od strane Inspekcije rada sa ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja i rešavanja svih nejasnoća sa kojima se suočavamo kod primene instituta preraspodele radnog vemena u Bloku Prerada.

O svim narednim aktivnostima u vezi sa ovim inicijativama Sindikat Rafinerije nafte Pančevo će blagovremeno konsultovati i obavestiti članstvo putem svog web sajta.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00