subota, 16. april 2022.  10:28h
Pročitano 1477 puta

Grad Pančevo raspisao konkurs za pokretanje sopstvenog biznisa

Na osnovu Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje grada Pančeva za 2022. godinu Grad Pančevo je raspisao konkurs za započinjanje sopstvenog biznisa.

Gradska uprava Pančevo Gradska uprava Pančevo Pančevo MOJKraj

Javni poziv za dodelu subvencije početnicima i početnicama u biznisu – samozapošljavanje u 2022. godini otvoren je do utroška sredstava, a najkasnije do 15. septembra.

Bespovratna sredstva za samozapošljavanje (subvencije) dodeljuje se u cilju započinjanja sopstvenog posla od strane nezaposlenog lica prijavljenog na evidenciju nezaposlenih kod Nacionalne službe za zapošljavanje, odnosno u cilju pružanja podrške novoosnovanom privrednom subjektu koji pripadaju kategoriji teže zapošljivih lica. U pitanju su mladi do 30 godina, viškovi zaposlenih, pripadnici romske nacionalne manjine, nezaposlena lica starija od 50 godina, osobe sa invaliditetom, žene, žrtve porodičnog nasilja i samohrani roditelji, kaže Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja.

Subvencije se odobravaju u jednokratnom iznosu od 150.000 dinara do 500.000 dinara i mogu se koristiti za otvaranje privrednog društva, preduzetničke radnje ili drugog oblika preduzetništva, nabavku opreme, repro materijala i rezervnih delova, adaptaciju prostora i plaćanja poreza i doprinosa u prvoj godini posolovanja (maksimalno za tri meseca).

Tekst konkursa i potrebni formulari objavljeni su na sajtu Grada Pančeva.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00