subota, 19. mart 2022.  19:00h
Pročitano 755 puta

Ministar Nedimović obišao gazdinstvo braće Babajanin u Opovu

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović posetio je Opovo i obišao poljoprivredno gazdinstvo braće Dragoslava i Milana Babajanina. Tamo su ga dočekali predstavnici lokalne samouprave i poljoprivrednici iz cele opštine Opovo.

Ministar Branislav Nedimović obišao je gazdinstvo braće Babajanin Ministar Branislav Nedimović obišao je gazdinstvo braće Babajanin Glas Opova

Nakon obilaska gazdinstva i razgovora sa domaćinima, ministar je je razgovarao sa prisutnim poljoprivrednicima.

Predsednik opštine Miloš Markov je istakao neposrednu komunikaciju ministra i poljoprivrednika u razgovoru o problemima i potrebama lokalnih poljoprivrednika.

Poseta ministra poljoprivrede bila je posvećena domaćinstvu Babajanin u Opovu. To su ljudi koji se bave ratarstvoma i obrađuju oko 200 hektara zemlje. Pored domaćina ovde su danas bili i brojni poljoprivrednici iz cele naše opštine, tako da je ministar imao priliku da razgovara, čuje njihove probleme i potrebe i da u neposrednoj komunikaciji pokušaju da ih prevaziđu ali i predstavi programe ministarstva. Mi smo sa aspekta lokalne samouprave sa ministrom razgovarali u vezi projekata koje realizuje lokalna samouprava, pre svega rekonstrukcije atarskih puteva kao i programa u vezi poljoprivrede za koje smo aplicirali. Ističem da imamo zaista dobru saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede, a neposredan odnos ministra prema poljoprivrednicima stvara nam dodatne mogućnosti za našu lokalnu samoupravu, izjavio je Miloš Markov.

 

nedimovic u opovu

 

Prema podacima lokalne samouprave u Opštini Opovo poljoprivredom se bavi oko 60% stanovništva. Babajnini su brojna porodica i svi se bave poljoprivredom.

Putem konkursa dobili smo sejačicu za žito i konkurisali smo ove godine za navigaciju i rasipač đubriva. Ova poseta ministra znači, ne samo nama, nego i svim lokalnim poljoprivrednicima, posebno što je došao kod nas jer mi se baš bavimo poljoprivredom. Uzgajamo žito, suncokret, soju, uljanu repicu, imamo cveklu, krompir, beli i crni luk. Brat i ja radimo oko 250 hektara, ratarstvo i povrtarstvo i što se tiče poljoprivrede posedujemo svu potrebnu mehanizaciju, rekao je Dragoslav Babajanin.

U neposrednom razgovoru Branislav Nedimović je odgovarao na sva pitanja koja naše poljoprivrednike zanimaju od stočarstava i otkupa mleka do cena goriva i ratarstva.

Autor:  Glas Opova
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00