petak, 8. oktobar 2021.  11:45h
Pročitano 467 puta

Počela obuka učesnika izrade Plana razvoja Grada u periodu od 2022. do 2028. godine

Grad Pančevo uspešno nastavlja razvoj, sistemskim postupanjem, u skladu sa Zakonom o planskom sistemu Republike Srbije. Sve buduće razvojne smernice biće definisane Planom razvoja Grada Pančeva za period od 2022. do 2028. godine.

Počela je obuka za izradu Strategije razvoja grada Pančeva Počela je obuka za izradu Strategije razvoja grada Pančeva ePančevo

Danas je u Gradskoj kući počela obuka svih učesnika ovog zahtevnog projekta, Koordinacionog tima za izradu Plana razvoja Grada Pančeva 2022-2028, uz podršku konsultantskog tima, koji čine Business Development Solutions Consaltning doo i Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu.

Moderator obuke bio je Slobodan Mijailović sa Ekonomskog fakulteta, a učesnicima se obratila i Maja Vitman menadžer Grada Pančeva.

Plan razvoja predstavlja najvažniji dokument najšireg obuhvala i od najvišeg je značaja za naš Grad. Predhodnim planom, kao lokalna samouprava, dokazali smo da smo shvatili i razumeli potrebe građana i potrebe grada. Pokrenuli smo privredni razvoj, povećali zaposlenost, uradili vellki broj važnih infrastrukturnih projekata, ulagali u zdravstvo, zastitu životne sredine, obrazovanje, sport, poljoprivredu, komunalni sektor, socijalni sektor, u pomoć maloj privredi, realizovali smo podsticaje i aktivno podržali Savet za rodnu ravnopravnost, podsetila je na početku obuke Maja Vitman.

Ona je objasnila da će u tematskim grupama, putem Koordinacionog tima, u proces izrade Plana razvoja, biti aktivno uključeni javni i civilni sektor, privreda, LER, Privredna komora, predstavnici raznih organizacija…

Ukrštanjem više različitih stavova, u cilju prepoznavanja potreba, uradićemo kvalitetan dokument, koji će nam biti vodilja, sa svim potrebnom vizijama, misijama i ciljevima, naglasila je Vitman.

Projekat izrade Plana razvoja Grada Pančeva 2022-2028 sufinansiran je sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

 

obuka pa2

 

Prema Zakonu o planskom sistemu Republike Srbije, jedinica lokalne samouprave ima obavezu da donese Plan razvoja, kao dokument najšireg obuhvata i najvišeg značaja, za period od najmanje sedam godina.

Skupština Grada Pančeva je donela Odluku o izradi Plana razvoja grada Pančeva 2022-2028, a rešenjem Gradskog veća Grada Pančeva obrazovan je Koordinacioni tim, koji će rukovoditi procesom izrade Plana razvoja u svim fazama. Predsednik Koordinacionog tima je gradonačelnik Aleksandar Stevanović, a zamenik Maja Vitman.

Konsultantski tim, koji čine stručnjaci sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i društva Business Development Solutions Consaltning doo, angažovan je na osnovu sprovedenog postupka javne nabavke.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00