petak, 25. jun 2021.  15:40h
Pročitano 412 puta

Ministar Nedimović i sekretar Božić razgovarali s ratarima u Pančevu

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić posetili su danas domaćinstvo Vukašina Ristića u Pančevu.

Ministar Nedimović i sekretar Božić posetili su porodicu Ristić u Pančevu Ministar Nedimović i sekretar Božić posetili su porodicu Ristić u Pančevu Č.B.

Porodica Ristić se bavi ratarstvom i obrađuje više od 500 hektara zemlje.  

Ministar i pokrajinski sekretar su tom prilikom razgovarali sa mnogobrojnim poljoprivrednicima sa tog područja.

Gro mehanizacije nabavio sam preko tih konkursa države. Nabavio sam tri traktora, prskalice, sejalice za žito i kukuruz i prikolice. Sada kreće žetva, za nedelju dana otprilike i trebaće nam sva ova mehanizacija, rekao je Vukašin Ristić.

 

poseta pančevu 23 6

 

Ova poseta izuzetna je prilika za poljoprivrednike da saznaju više o subvencijama države rekao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Ovde kod Vukašina na gazdinstvu možemo da vidimo kako izgleda podrška koju Srbija daje poljoprivredi. Sve ove traktore i pomoćne mašine Vukašin je obezbedio uz pomoć države, istakao je Stevanović.

 

Vukašin obrađuje oko 500 hektara i planira da konkuriše za nabavku još jedne sejalice čime će kompletno obnoviti mehanizaciju na svom poljoprivrednom gazdinstvu.

 

pancevo 23 6

 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00