ponedeljak, 26. april 2021.  21:10h
Pročitano 444 puta

Završeni investicioni i remontni radovi u “HIP-Petrohemiji”

U HIP-Petrohemiji je uspešno pokrenuta proizvodnja nakon jednomesečnog zastoja u okviru koga su realizovani investicioni projekti i obavljeni remontni radovi na procesnoj opremi i bezbednosnim sistemima.

HIP Petrohemija Pančevo HIP Petrohemija Pančevo HIPP

Nakon pokretanja proizvodnje u fabrici Etilen, u petak, 23. aprila, tokom vikenda u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG) i Poletilena niske gustine (PENG) počela je proizvodnja robe namenjene prodaji na inostranom i domaćem tržištu.

Sve petrohemijske fabrike rade stabilno i prema operativnom planu proizvodnje. Pokretanje proizvodnje u HIP-Petrohemiji proteklo je uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije i standardima kvaliteta zaštite radne i životne sredine.

Najznačajnije realizovane investicione aktivnosti za vreme jednomesečnog zastoja bile su implementacija SCADA sistema u Elektrosnabdevanju i generalni remont ekstrudera u fabrici PENG. Ovi projekti su od izuzetnog značaja za HIP-Petrohemiju, jer su usmereni na povećanje nivoa pouzdanosti i unapređenje proizvodnje. Tokom zastoja su realizovane remontne aktivnosti na procesnoj opremi i bezbednosnim sistemima kako bi bio obezbeđen nesmetani rad petrohemijskih postrojenja u narednom periodu, istakao je Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije. 

Investicioni i remontni radovi završeni su u uslovima vanrednih okolnosti usled korona virusa, u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i povećanim merama zaštite u kompaniji, za šta su najviše zaslužni zaposleni u HIP-Petrohemiji i izvođači radova angažovani na ovim poslovima.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00