petak, 25. septembar 2020.  16:09h
Pročitano 652 puta

Pančevo u projektu podrške mladima u poljoprivredi

”Poljoprivreda je spremna za inovacije (AGRI): prema održivom sistemu podrške mladima u  poljoprivredi u Srbiji ” naziv je pilog projekta čija je glavna ideja otvaranje Savetodavnog centra za mlade poljoprivrednike u okviru lokalnih kancelarija za mlade.  

Sastanak je održan u KZM Sremska Mitrovica Sastanak je održan u KZM Sremska Mitrovica KZM Pančevo

Kancelarije za mlade grada Kragujevca, Pančeva i Leskovca su posetili kolege u Kancelariji za mlade Sremska Mitrovica i tom prilikom razgovarali o daljim aktivnostima i razmenili iskustva. Odličan primer umrežavanja i saradnje, a sve sa ciljem da poljoprivredu približe mladima.  

Koordinatori su tokom sastanka istakli značaj promovisanja omladinskog preduzetništva u oblasti poljoprivrede sa ciljem povećanja broja mladih poljoprivrednika, kao i volju mladih sa ruralnih područja za dodatnom edukacijom, ali i značaj postojanja Savetodavnog centra koji će na neki način doprineti jačanju kulture udruživanja mladih poljoprivrednika. 

Na sastanku je bilo reči i o daljim aktivnostima u svakoj od lokalnih samouprava i prilagođavanje aktivnosti trenutnoj epidemiološkoj situaciji. 

 

ucesnici projekta za mlade poljoprivrednike 1

 

Nakon sastanka koordinatori su imali priliku i da posete Agenciju za ruralni razvoj grada Sremske Mitrovice i sa njima razmene svoja iskustva i znanja. 

Takođe, organizovana je i poseta poljoprivrednim gazdinstvima kojima upravljaju upravo mladi.

Autor:  KZM Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00