utorak, 22. septembar 2020.  20:38h
Pročitano 828 puta

Elicio Wind najavio nove vetroparkove na teritoriji Pančeva

Kompanija Elicio Wind, koja je u Srbiji već podigla dva vetroparka, Alibunar (42 MW) i Malibunar (8MW), namerava da dalje investira i da poveća svoj udeo na tržištu "zelene" energije u našoj zemlji, potvrdio je za eKapiju Kristof Bols, menadžer kompanije za Srbiju.

Elicio wind zainteresovan je i za ulaganja na teritoriji Pančeva Elicio wind zainteresovan je i za ulaganja na teritoriji Pančeva Đoka Gavrilov

Započeli smo nove projekte na teritoriji Grada Pančeva. Podneli smo zahteve ka lokalnoj samoupravi i očekujemo pozitivan ishod po konstituisanju nove gradske vlasti, kaže Bols.

U firmi su, kako kaže, zadovoljni poslovnim ambijentom u Srbiji, zbog čega i nameravaju da pojačaju prisustvo na našem tržištu. Svesni su, dodaje, da će biti ukinute fid-in tarife i državne subvencije, ali su i za to spremni, jer u drugim zemljama Evrope već posluju u okviru sistema aukcija.

O tome šta mogu da očekuju lokalne samouprave u kojima se realizuju projekti vetroparkova, odnosno, kakve je benefite imao Alibunar, Kristof Bols kaže da je kao odgovoran investitor koji razume potrebe sredine u kojima investira i odgovara na njih, Elicio donirao lokalnu zajednicu. 

Odlučni smo da i dalje novčano pomažemo, preko sporazuma o finansiranju projekata od značaja za lokalnu zajednicu, a to ćemo činiti i u mestima gde budemo započinjali nove projekte, zaključio je Kristof Bols.

Autor:  eKapija
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00