sreda, 17. jun 2020.  22:05h
Pročitano 918 puta

AP Vojvodina je velika podrška Pančevu, zajedno grade atarske puteve

Grad Pančevo i AP Vojvodina nastavljaju da zajednički grade atarske puteve, čime će ratarima biti olakšan prilaz njivama.

AP Vojvodina i Grad Pančevo zajednički uređuju atarske puteve AP Vojvodina i Grad Pančevo zajednički uređuju atarske puteve N.S.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević je zajedno sa gradonačelnikom Pančeva Sašom Pavlovim, obišao završne radove na uređenju atarskog puta na ulazu u naselje Omoljica kod Pančeva.

Pored ovog, tucanikom je uređen i atarski put u Banatskom Brestovcu. Ukupna dužina je oko devet kilometara, a vrednost radova više od 33 miliona dinara.

 

dr Vuk Radojevićc0

 

Radojević je naglasio da je saradnja sa Gradom Pančevom u prethodne četiri godine bila izuzetno dobra i da je počivala na zajedničkoj realizaciji projekata koji su bili važni za stanovnike.

Zajedno smo investirali više od 550 miliona dinara u različite projekte komunalne infrastrukture na teritoriji Grada Pančeva. U atarske puteve uloženo je oko 100 miliona dinara u gotovo svim katastarskim opštinama i oko 160 miliona u vodovodne i kanalizacione mreže, izjavio je dr Vuk Radojević.

On je dodao da je Pančevo i ove godine konkurisalo sa kvalitetnim projektima, kojima posebnu vrednost daje činjenica da se njima rešavaju prioritetni problemi koji su delegirani sa terena.

 

104402819 1157539591280456 3426391885433056329 n

 

Prema rečima gradonačelnika Pančeva Saše Pavlova, saradnja sa pokrajinskim nivoom nikada nije bila produktivnija o čemu govore 552 miliona dinara koje je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu investirao u projekte kojima se unapređuju uslovi za bavljenje poljoprivredom, što je, kako je naglasio, strateški važno za poboljšanje kvaliteta života ljudi u ruralnim sredinama na teritoriji grada Pančeva. 

Među njima je i uređenje atarskih puteva. Projektovanje i izgradnja 4 kilometra ovde u Omoljici, ovog glavnog puta i tri manja puta od po kilometar i po u Banatskom Brestovcu je plod iskazane potrebe udruženja ratara i udruženja povrtara iz Omoljice i Banatskog Brestovca, rekao je Saša Pavlov.

 

saša pavlov gradonacelnik Panceva0

 

Grad Pančevo svake godine, ravnomerno, u svakom naseljenom mestu, gradi atarske puteve kako bi poljoprivrednicima omogućili da brže i bezbednije stignu do svojih njiva. Izgradnja atarskih puteva se finansira iz zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, a značajna sredstva svake godine izdvaja i AP Vojvodina.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00