utorak, 28. april 2020.  20:56h
Pročitano 4214 puta

HIP Petrohemija obustaviće proizvodnju zbog nedostatka sirovog benzina

Zbog nedostatka osnovne sirovine primarnog benzina proizvodnja u HIP Petrohemiji biće zaustavljena na dvadesetak dana, saopšteno je danas iz te državne kompanije.

HIP Petrohemija Pančevo HIP Petrohemija Pančevo Pančevo MOJKraj/arhiva

Zastoj u proizvodnji u fabrici Etilen i drugim proizvodnim postrojenjima u Pančevo počeće 30. aprila, a petrohemijska fabrika sintetičkog kaučuka u Elemiru u zastoju je od 24. aprila.

HIP-Petrohemija je prinuđena da zaustavi proizvodnju zbog nedostatka primarnog benzina, osnovne sirovine za proizvodnju, a za sada je izvesno da fabrika neće raditi do druge polovine maja, izjavio je izvršni direktor funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije Miša Bulajić.

Petrohemija je do sada održala proizvodnju i u uslovima vanrednih okolnosti usled koronavirusa u skladu sa merama Vlade Srbije i povećanim merama zaštite u kompaniji za šta su najviše zaslužni zaposleni, rekao je on.

Tokom zastoja u Pančevu i Elemiru biće realizovane aktivnosti provere funkcionalnosti i tehnološkog čišćenja procesne opreme koje će obezbediti nastavak bezbednog i efikasnog rada kompanije.

Prilikom zaustavljanja fabrika može se očekivati pojačana pojava plamena na baklji praćena bukom kao posledica poštovanja bezbednosnih procedura prilikom planskog zaustavljanja procesa rada, saopšteno je iz Petrohemije.

Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00