subota, 18. april 2020.  11:21h
Pročitano 2496 puta

Veliko interesovanje za javne pozive Nacionalne službe za zapošljavanje

Nacionalna služba za zapošljavanje, i u uslovima vanrednog stanja omogućila je podnošenje zahteva za finansiranje svih programa zapošljavanja po raspisanim javnim pozivima.

Ulaz u zgradu Službe za zapošljavanje u Pančevu Ulaz u zgradu Službe za zapošljavanje u Pančevu Pančevo MOJKraj/arhiva

Iako se prijave podnose elektronskim putem i u uslovima otežanog poslovanja veliko je interesovanje, kako poslodavaca tako i nezaposlenih lica. 

Najveće interesovanje poslodavaca zabeleženo je za programe stručne prakse, novog zapošljavanja, kao i za program samozapošljavanja za nezaposlena lica. Od uvođenja vanrednog stanja više od 3.200 poslodavaca je podnelo zahtev za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, a više od 2.000 nezaposlenih podnelo je zahteve za subvenciju za samozapošljavanje.

Odluke se donose kontinuirano, a pored predviđenih uslova, prilikom odlučivanja posebno se vrednuje da li su poslodavci od početka vanrednog stanja otpuštali zaposlene. 

Do sada je pozitivnim odlukama obuhvaćeno više od 1.400 poslodavaca čime je omogućeno uključivanje u programe obuka i zapošljavanje za oko 2.000 nezaposlenih lica, od čega je oko 150 osoba sa invaliditetom. 

Ugovori o angažovanju lica zaključiće se u skladu sa mogućnostima u svakom konkretnom slučaju.

Sve informacije dostupne su na sajtu http://www.nsz.gov.rs/.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00