utorak, 28. januar 2020.  22:29h
Pročitano 1324 puta

Polaznici Centra za talente iz Pančeva otputovali na Divčibare

Polaznici Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva otputovali su na Divčibare, gde će se u okviru Zimske škole pripremati za takmičenja. Sedmodnevni boravak finansirao je Grad Pančevo.

Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Screenshot

Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja rekao je da je sedmodnevni boravak na Divčibarama besplatan za 86 najtalentovanijih učenika. 

U saradnji Grada Pančeva i Regionalnog centra za talente Mihajlo Pupin iz Pančeva u ovoj grupi 86 dece otišlo je na Divčibare u Zimsku školu talenata. Ovim odlaskom obuhvaćeni su učenici koji se pripremaju za takmičenja iz više predmeta: srpski jezik, biologija, hemija, likovna umetnost, programiranje, rekao je Čučković.

Putovanje na Divčibare ujedno je nagrada za uspeh i zalaganje učenika koji vredno rade i postižu izuzetne rezultate. Takođe, biće im obezbeđena i pripremna nastava za takmičenja koja ih očekuju u narednom periodu.

Milivoje Vidić, nastavnik fizike kaže da je jako važno da Grad Pančevo stoji iza svojih učenika koji su, što se i dokazalo mnogo puta, najbolji.

Prvo, to su deca koja su se opredelila da rade dugo i uporno, koja su veoma znatiželjna. To su deca koja su zauzeta i sportom i muzičkom školom i drugim aktivnostima, a bave se i naučnim disciplinama. U sadašnjim uslovima, kada se na žalost odvlači pažnja na neke druge teme, da kažem usputne, jako je važno da imamo tu decu koja su se odvojila od toga, koja žele da uče i rade na sebi, da se druže i budu kreativni, smatra nastavnik Vidić.

Grad Pančevo godinama omogućava talentovanim učenicima besplatan odlazak na Divčibare. Krajem februara u odmaralište na Divčibare će otputovati učenici koji se u okviru Centra za talente pripremaju za takmičenje iz matematike.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00