nedelja, 19. januar 2020.  13:13h
Pročitano 965 puta

Miloš Mihajlović ponovo prvi doplivao do časnog krsta

Miloš Mihajlović (19 godina) prvi je doplivao do časnog Bogojavljenskog krsta u Pančevu i to drugu godinu za redom. Kao nagrada uručen mu je plašt nakon što se popeo na terasu, replika krsta i ikona.

Miloš Mihajlović iz Pančeva i ove godine prvi je doplivao do časnog krsta Miloš Mihajlović iz Pančeva i ove godine prvi je doplivao do časnog krsta N.S.

Kako je sam rekao, Milošu je učešće u plivanju za časni Bogojavljenski krst oduvek bila želja, ali je uslov ispunio tek prošle godine kada je postao punoletan.

 

BMW50349

 

Nisam ni sanjao da ću ponovo prvi doplivati do krsta, veoma sam srećan zbog toga i posebno zahvalan što mi je to uspelo. Otkako se plivanje za časni krst ponovo organizuje, nikome nije uspelo do sada da dva puta bude prvi, a ja sam to učinio sada dve godine za redom. Osećaj je fenomenalan, teško ga je opisati. Pozivam sve svoje vršnjake da se uključe narednih godina, da dožive ovaj jedinstveni osećaj, rekao je Miloš Mihajlović za naš portal.

 

BMW50304

 

Pred početak plivanja 55 učesnika, među kojima je bilo i više predstavnika Vojske Srbije i MUP-a, celivali su krst pred početak plivanja za časni Bogojavljenski krst. Oni su svi plivali 33 metara, do katamarana na kojem se nalazio časni krst.

 

BMW50333

 

Učesnici su bili od 18 do 47 godina, a mnogi među njima učestvuju svake godine.

Plivanje je održano u podne na tamiškom keju. Manifestaciju, koja je organizovana po osmi put, otvorio je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

 

BMW50229

 

Pre dolaska na Tamiški kej učesnici su bili na Liturgijama u Uspenskom i Preobraženskom hramu, dok su organizatori položili venac na spomenik Stevanu Šupljikcu.

 

BMW50219

 

Organizatori plivanja za Časni krst u Pančevu su Uspenski i Preobraženski hram, Turistička organizacija Pančevo, Mesna zajednica Gornji grad, Udruženje Srpska Sparta i Grad Pančevo.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00