četvrtak, 2. januar 2020.  13:05h
Pročitano 891 puta

Gradonačelnik darivao zlatnikom prvorođenu bebu u porodilištu u Pančevu

Kao i svake godine do sada, gradonačelnik Pančeva posetio je porodilište i majci prvorođene bebe uručio poklon grada - zlatnik vredan 50.000 dinara. Prva beba u 2020. godini je dečak Filip, drugo dete Irine Novoselski iz Crepaje.

Filip Novoselski iz Crepaje je prva beba koja je rođena u 2020. godini u pančevačkom porodilištu Filip Novoselski iz Crepaje je prva beba koja je rođena u 2020. godini u pančevačkom porodilištu Pančevo MOJKraj

Rođen je 50 minuta nakon ponoći 1. januara 2020. godine carskim rezom. Carski rez su obavili dr Janković i dr Tadić.

Irina Novoselski je rekla da su dobro i ona i beba, a da kod kuće ima i sina od dve godine. 

Jedno od najvećih zadovoljstava jeste da posetim prvu bebu. Mi uvek to radimo 2. januara da se majka odmori i da bi se radovala ovakvoj poseti. Ovo je jedna odgovorna populaciona politika koju nastojimo da izgradimo, pratimo i finansijski podržimo, posebno što se tiče porodica sa decom. U našoj odluci ima deset i više popularnih mera za pomoć porodicama. Pored mere darivanja prve bebe, tu je nadoknada i pomoć u opremi svakoj rođenoj bebi, jednokratna pomoć sa trojkama i četvorkama i pomoć deci do 18 godine u vidu udžbenika i nastavnih sredstava .Takođe kasnije regresiranje boravka u vrtićima, ima ih trenutno 800 koji ne plaćaju, imamo 1.600 dece koje subvencionišemo u visini od 80 posto od ekonomske cene, rekao je gradonačelnik Pavlov.

dukat koji je urucen majci prvorodjene bebe

 

Gradonačelnik je dodao da grad subvencioniše i boravak dece na Divčibarima kao i da su obezbeđena sredstva za kupovinu tri automobila za patronažnu službu koja obilazi majke po izlasku iz porodilišta.

Zajedno sa gradonačelnikom Pančeva majku i bebu obišao je i Milenko Čučković, član gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Grada Pančeva.

Pored darivanja prve bebe čiji su roditelji iz Crepaje i pripadaju Opštini Kovačica gradonačelnik Pavlov je istakao da će poklon dobiti i beba koja je prva rođena na teritoriji Grada PančevaU pančevačkom porodilištu 1. januara rođena je i prva beba iz Pančeva, dečak kojeg je u 8.55 rodila majka Sandra Simić. 

 

gradonacelnik urucuje dukat mami prvorodjene bebe

 

Do 12 sati 2. januara u porodilištu u Pančevu rođeno je šest beba, četiri dečaka i dve devojčice, od kojih su dve bebe na svet došle carskim rezom.

Tokom 2019. godine u pančevačkom porodilištu rođeno je 1.452 bebe, a obavljeno je 1.442 porođaja, odnosno nekoliko majki je ove godine rodilo blizance. Poslednjih nekoliko godina to je uobičajen broj porođaja u pančevačkom porodilištu.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00