ponedeljak, 30. decembar 2019.  12:21h
Pročitano 811 puta

Uručene nagrade za najvrednije skupštine stanara u Pančevu

U Kulturnom centru Pančeva danas su dodeljene plakete i novčane nagrade predstavnicima četiri stambene zgrade čiji su stanari u prethodna četiri meseca prikupljali ambalažni otpad u svojim domaćinstvima. 

Predstavnici nagrađenih skupština stanara u Pančevu Predstavnici nagrađenih skupština stanara u Pančevu Pančevo MOJKraj

Prvu nagradu – novčani iznos od 160.000 dinara osvojili su stanari zgrade u Savskoj 8, drugu nagradu u iznosu od 130.000 dinara stanari Miladina Popovića broj 6 i treću nagradu od 110.000 dinara dobili su stanari zgrade u Stevana Šupljikca 101. Svi stanari navedene tri stambene zajednice, kao i stanari četvrte zgrade u dr Žarka Fogaraša 37 D, dobili su slatke paketiće od kompanije „Jaffa“ kao sponzora akcije „Reciklirajmo zajedno“.

Cilj projekta „Primarna separacija ambalažnog otpada u domaćinstima“ je da ukaže na značaj za uspostavljanje izdvajanja ambalaže od ostalog komunalnog otpada na mestu nastanka i upućivanje u reciklažu vrednih sekundarnih sirovina. 

Aktivnosti su organizovane uz veliku pomoć grada Pančeva, operatera za ambalažni otpad “Ekostar Pak“, JKP „Higijena“ Pančevo i udruženja građana Centar za promociju društvenih delatnosti, a kompanija ,,Jaffa“ je kao sponzor akcije obezbedila slatke paketiće za učesnike u akciji, što je najviše obradovalo namlađe Pančevce pred novogodišnje praznike. 

 

IMG 20191230 110515

 

Pod sloganom ,,Reciklirajmo zajedno“ aktivnosti će biti organizovane i tokom naredne godine, tim pre što se u JKP „Higijena“ Pančevo akcenat stavlja na edukaciju građana, jer smo se odavno uverili da se značajniji pomak u uspostavljanju i unapređenju sistema upravljanja otpadom može postići jedino uz saradnju sa građanima. A to znači dugotrajan i uporan rad na edukaciji naših sugrađana i promenu navika zbog upućivanja u reciklažu sekundarnih sirovina iz otpada. 

Tokom prethodnih godina organizovan je veći broj akcija usmerenih na razvoj nivoa komunalne svesti građana, odnosno ukazivanje na činjenicu da se bez izdvajanja reciklabilnih materijala u domaćinstvima ne može značajnije zaštititi životna sredina.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00