četvrtak, 17. septembar 2015.  09:47h
Pročitano 963 puta

Nagrada za Tehničku školu “23. maj” iz Pančeva

Tehnička škola “23. maj” iz Pančeva dobitnik je nagrade na takmičenju “Ruka u testu” na temu “Osmislite danas sutrašnji svet”. 

Nagrada će biti uručena predstavnicima škole danas u 18 sati u Francuskom institute u Beogradu, u prisustvu Beranžer Kensi, ambasadorke zadužene za pitanja klime, ministarke za poljoprivredu i zaštitu životne sredine u Vladi Republike Srbije, Snežane Bogosavljević Bošković, Oskara Benedikta, zamenika šefa Delegacije EU i  Kristin Moro, ambasadora Francuske u Srbiji.

Ovoj svečanosti će prethoditi svečano otvaranje izložbe "Klima, pod uglom od 360°" koju Francuski institut u Srbiji organizuje u okviru Francusko-srpskog meseca nauke, kada okuplja partnere sa kojima radi na naučnim projektima saradnje i popularizacije. 

Ove godine tema su "Ekološki izazovi: a da se aklimatizujemo?" a okvir je 21. konferencija Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama (COP21) koju Francuska dočekuje i kojom predsedava od 30. novembra do 11. decembra 2015. godine.

Tim povodom, Francuski institut u Srbiji priređuje izložbu, radionice, predavanja kao i takmičenje na kojem je učestvovalo 22 osnovne i srednje škole iz Srbije, a Tehnička škola iz Pančeva dobila je drugu nagradu u svojoj kategoriji za projekat informisanja stanovnika Pančeva o rizicima vezanim za životnu sredinu pod naslovom “Ne budimo deo problema, budimo deo rešenja”.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00