četvrtak, 19. decembar 2019.  15:48h
Pročitano 577 puta

Volonterska akcija "Budi i ti Deda Mraz" 20. decembra u Pančevu

Volonterska akcija ,,Budi i ti Deda Mraz’’ će se održati 20. decembra od 11 do 13 časova, u centru Pančeva, u kojoj će učestvovati 20 volontera.

Detalj sa radionica u Udruženju Na pola puta Detalj sa radionica u Udruženju Na pola puta Na pola puta

Članovi Udruženja ,,Na pola puta“ koji su inicijatori započete akcije, deluju kao ,,Grupa za samozastupanje Pančevo“ u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Centrom za građansko delovanje, Narodnim parlamentom i Pokretom gorana Vojvodine.

Naša akcija je tek jedna od 135 akcija podržanih kroz konkurs ,,Šta nam teško'' širom Srbije, koji ima za cilj podsticanje aktivizma i volontiranja među mladima, omogućavanja sticanja veština za lični razvoj i bolju zapošljivost kroz volontiranje, omogućavanja doprinosa mladih održivom razvoju lokalnih zajednica i podsticanja prepoznatljivosti volonterskog doprinosa mladih na lokalnom i nacionalnom nivou, saopšteno je iz Udruženja Na pola puta.

Tokom akcije volonteri će Pančevcima deliti ručno izrađene ukrasne predmete uz prikačene poruke na teme jednakosti, volontarizma i humanosti. 

U novembru i decembru održavane su zajedničke radionice članova Udruženja ,,Na pola puta’’ u partnerstvu sa učenicima gimnazije ,,Uroš Predić’’ i ,,Gerontološkog centra’’ Pančevo na kojima su izrađivani ukrasni predmeti od recikliranog materijala. Cilj projekta je da osobe sa intelektualnim teškoćama koje čine mladi iz Udruženja ,,Na pola puta’’ uspostave odnos sa srednjoškolcima i starom populacijom. Na taj način razvija se međusobno druženje, zajedništvo, solidarnost kao i međugeneracijska saradnja.

Udruženje ,,Na pola puta’’ iz Pančeva je udruženje građana koje se već 13 godina bavi poboljšanjem kvaliteta života osoba sa intelektualnim teškoćama i njihovim uključivanjem u život zajednice. Osnovna usluga koju pružamo je stanovanje uz podršku za osobe sa intelektualnim teškoćama iz primarnih porodica, kao i razvojno savetovalište za decu i mlade, Radni centar za osobe sa invaliditetom i niz drugih aktivnosti namenjenih ovoj populaciji.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00