ponedeljak, 14. septembar 2015.  19:24h
Pročitano 1082 puta

Obuka za novinare: “Mediji u službi žena”

“Fondacija 021” će organizovati besplatnu trodnevnu obuku iz rodno ravnopravnog i rodno senzibilisanog medijskog izveštavanja krajem septembra.

Konkurs traje do 18. septembra Konkurs traje do 18. septembra Fondacija 021

Predavanja će održati stručnjakinje Marina Ileš, Smiljana Milinkov i Slavica Ranisavljev.

Konkurs za buduće polaznike obuke otvoren je do 18. septembra.

Neka od pitanja koja će biti razmatrana na ovoj obuci su: Na koji način mediji kreiraju i održavaju rodno zasnovane stereotipe, kako mediji mogu da pomognu a kako da odmognu u pozitivnoj promeni? Na koji način se pravilno izveštava o nasilju nad ženama? Zbog čega se žene nalaze u sekcijama zabave, ali ne i u „ozbiljnim vestima“? Kako je žena u medijima getoizirana kroz sekcije „Žena“ „Ženske strane“,“Ženski dodatak“ i slično i kakvu poruku tim postupcima šalju mediji? Na koji način mediji kreiraju sliku sveta uz koju odrastaju deca i šta je ono što im mediji poručuju?

Iz “Fondacije 021” pozivaju novinare/ke, predstavnike/ce medija, udruženja, agencije koje rade na odnosima sa javnošću i sve one koji žele da se obaveste o temi rodne ravnopravnosti i položaju žena u medijima i sami postanu deo pozitivne promene, da se prijave na ovaj konkurs.

Svi učesnici i učesnice će imati priliku da primene stečena znanja na tekstovima koji će biti objavljeni na portalu “021”, a najbolji od njih će biti i nagrađen.

Broj mesta je ograničen.

 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00