subota, 9. novembar 2019.  07:20h
Pročitano 1384 puta

Učenice OŠ Isidora Sekulić učestvovale na Evropskom prvenstvu u robotici u Zagrebu

Tijana Stanković i Martina Tutić, učenice osnovne škole Isidora Sekulić iz Pančeva, učestvovale su na Evropskom prvenstvu u robotici „MakeX“, koje je održano u Zagrebu 12. oktobra. 

Tijana i Martina na takmičenju u Zagrebu Tijana i Martina na takmičenju u Zagrebu OŠ Isidora Sekulić

One su tamo ostvarile zapažen uspeh – stigle su do polufinala. Taj uspeh je još veći jer je ova mala, ali vredna ekipa imala vrlo malo vremena za pripremu, a prvi put se takmiče (tim koji je ostvario plasman na ovo takmičenje činili su učenici koji su sada srednjoškolci i zato nisu imali pravo da učestvuju). 

Učenice je za ovaj sjajan uspeh pripremila i na takmičenju ih bodrila njihova nastavnica informatike i računarstva Ivana Vlačić.

 

Tijana i Martina os isidora sekulic

 

Na stazi koja je predviđena za takmičenje učestvovala su dva robota iz različitih timova – svaki prvo rešava tri zadatka, a zatim imaju zajedničku misiju i na kraju se takmiče u ubacivanju loptica i prstenova u gol. Samo učešće na takmičenju ovog nivoa izuzetna je referenca za ovu pančevačku školu, a dodatno raduje što su jedna od pet škola u Srbiji koja je, zahvaljujući sjajnim postignućima u ovoj oblasti, kompletirala opremu za Mbot robote za korišćenje u dodatnoj nastavi.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00