utorak, 5. novembar 2019.  19:40h
Pročitano 573 puta

U toku predavanja za vozače traktora o bezbednosti u saobraćaju

U naseljenim mestima na teritoriji grada Pančeva, započeta je realizacija projekta „Bezbednost počinje od mene!“, koji je usmeren pre svega ka vozačima poljoprivrednih vozila.

Detalj s jednog od predavanja Detalj s jednog od predavanja Grad Pančevo

Projekat se realizuje u organizaciji Odeljenja za saobraćaj Gradske uprave grada Pančeva i Komiteta za bezbednost saobraćaja grada Pančeva.

Predstavnici udruženja „Centar za bezbednost saobraćaja“ će u narednih nekoliko dana vršiti edukaciju, odnosno držati predavanja za vozače poljoprivrednih vozila (traktoriste i vozače drugih poljoprivrednih mašina), po naseljenim mestima.

Predavanja se organizuju u cilju povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju i smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica. 

Do sada je u tri mesne zajednice obuci prisustvovalo više od 150 vozača poljoprivrednih vozila.

 

obuka za vozace traktora

 

Nakon svakog predavanja o potencijalnim opasnostima koje nosi učestovanje poljoprivrednih vozila u saobraćaju, učesnicima će biti podeljeni prigodni pokloni, u vidu rotacionih svetala ili reflektujućih tabli za spora vozila. Na ovaj način se utiče na poboljšanje vidljivosti i uočljivost na putevima pomenutih učesnika u saobraćaju.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00