petak, 11. septembar 2015.  20:02h
Pročitano 1147 puta

Školi u Ivanovu fudbalski teren s veštačkom travom

Đaci Osnovne škole „Moše Pijade“ u Ivanovu od danas imaju priliku da koriste i fudbalski teren sa veštačkom travom, čiju izgradnju je finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, u cilju razvoja školskog sporta na teritoriji AP Vojvodine. 

Marinika Tepić: Posebnu pažnju smo usmerili na razvoj školske sportske infrastrukture u ruralnim sredinama Marinika Tepić: Posebnu pažnju smo usmerili na razvoj školske sportske infrastrukture u ruralnim sredinama APV

U postavljanje ovog terena, koji će moći da koriste svi učenici i nastavnici ove škole, uloženo je skoro 4 miliona dinara, ali kako je na svečanom otvaranju istakla resorna sekretarka Marinika Tepić, bavljenje fizičkom kulturom je toliko važno da ono zapravo nema cenu.

Uvek ističem da mi nismo novosadski sekretarijat, već pokrajinski, za celu Vojvodinu, i zbog toga uvek vodimo računa da sve naše vojvođanske opštine, gradovi i naročito sela, podjednako budu zastupljeni kada su ovakva ulaganja u pitanju. Posebno mi je drago što je škola u Ivanovu jedna od mnogih koji su dobili mini pič teren sa veštačkom travom, jer se kroz praksu pokazalo da ove terene đaci posebno vole pošto na njima, osim fudbala, mogu da se praktikuju i drugi mali sportovi,“ rekla je Marinika Tepić.

Ona je podsetila da je ulaganje u školsku sportsku infrastrukturu jedan od najvažnijih segmenata Strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini i Akcionog plana za njeno sprovođenje. 

Kroz realizaciju ove Strategije činimo sve što je u našoj moći da svoj vojvođanskoj deci obezbedimo što bolje uslove za bavljenje fizičkim aktivnostima, a samim tim unapredimo i njihovo zdravlje. Živimo u vremenu kada je sport postao socijalna kategorija, a to ne smemo da dozvolimo, i zato moramo uraditi sve da i deci iz Ivanova, iz Banatskog Brestovca, Omoljice, Starčeva i ostalih sela širom Vojvodine, obezbedimo iste uslove kao što imaju ona iz većih gradova, istakla je sekretarka Tepić.

Od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u poslednje dve godine osnovna škola u Ivanovu dobila je gimnastičku opremu i sprave za vežbanje namenjene učenicima od 1 do 4 razreda. 

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić najavila je otvaranje još dva konkursa – za sprovođenje programa prevencije vršnjačkog i sajber nasilja i za aktivnosti tokom zimskog raspusta, na koje škole mogu da se prijave.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00