subota, 12. oktobar 2019.  18:29h
Pročitano 644 puta

Predavanje “Bezbednost mopedista u saobraćaju” za učenike Mašinske škole “Pančevo”

U Mašinskoj školi “Pančevo”, u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Odeljenja za saobraćaj Gradske uprave grada Pančeva, nedavno je održano predavanje za učenike koji stiču ili su već stekli pravo da upravljaju mopedima.

Detalj s predavanja u Pančevu Detalj s predavanja u Pančevu Grad Pančevo

Edukaciju su sproveli predstavnici Centra za stručno obrazovanje „Koncept 192“ iz Beograda, čiji sertifikovani instruktori imaju višegodišnje iskustvo u obuci vozača motocikala i mopeda.

Učenicima je posebno skrenuta pažnja na opasnosti koje mogu nastati prilikom vožnje mopeda, kao i na faktore rizika koji su karakteristični za učestvovanje mladih u saobraćaju.

Predstavljeni su sistemi zaštite koji su neophodni vozačima mopeda, način korišćenja zaštitne opreme, tehnike bezbedne vožnje, zakonske obaveze i propisi koji se odnose na ovu kategoriju vozača, prednosti i mane ovakvih vozila i sl.

 

19 ABS TBVMop Pancevo 08

 

Učenicima je podeljen edukativni materijal kao podsetnik o načinu bezbedne vožnje mopeda, a nakon sprovedenog treninga bezbedne vožnje za motocikliste, koji je letos održan u našem gradu, ova akcija predstavlja nastavak mera grada Pančeva usmerenih ka povećanju bezbednosti ranjivih učesnika u saobraćaju.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00