četvrtak, 10. septembar 2015.  22:12h
Pročitano 1047 puta

U Pančevu održan sastanak Udruženja “Pijace Srbije”

Sastanak Upravnog odbora udruženja “Pijace Srbije” održan je danas u Pančevu, kako bi se analiziralo poslovanje pijaca u zemlji, a dogovoreno je i da manifestacija “Dani pijaca” bude u maju naredne godine održana u Pančevu.

U Pančevu održan sastanak Udruženja “Pijace Srbije” Pančevo.MOJKraj.rs

Nakon sastanka, na konferenciji za novinare, Dragan Katuca, direktor JKP “Zelenilo” je izjavio da će Pančevo biti domaćin manifestacije na kojoj će gradovi Srbije predstaviti svoje tradicionalne proizvode i hranu.

Do sada je “Dan pijaca” bio organizovan u skoro svim gradovima Srbije, a sada je red i na Pančevo, jer je prošle godine ta manifestacija bila odložena zbog poplava. Poslovanje pijaca u našem gradu je u poslednje dve godine znatno lošije nego ranijih godina, a na robnoj pijaci Aerodrom i dalje postoji trend otkazivanja tezgi, rekao je Katuca.

On kaže da je to posledica smanjenja kupovne moći građana, ali i da je jedan od problema što još uvek ne funkcioniše pruga Pančevo-Beograd, jer trenutno se postavlja drugi kolosek.

Gradonačelnik Saša Pavlov kazao je nakon sastanka da je pančevačka pijaca jedna od najmodernijih u Srbiji i da još uvek uspeva da se odupre kvalitetom od pritiska hipermarketa.

To nije stvar navike, već kvaliteta koji prodavci pružaju građanima na Zelenoj pijaci. Razvoj Zelene pijace, ali i manjih pijaca po naseljima, uz robnu pijacu Aerodrom, mnogo znači, jer tako JKP Zelenilo ostvaruje značajne prihode. To smanjuje pritisak na budžet grada, rekao je Pavlov.

Gradonačelnik je rekao da će Grad pokušati da obezbedi novac za dalji razvoj pijaca, a pogotovo za natkrivanje Zelene pijace. 

Natkrivanje pijace je kapitalna investicija za Grad, a rok sprovođenja je do tri godine. Da li će natkrivanje biti završeno sledeće budžetske godine, u ovom trenutku ne mogu da kažem, ali sigurno je da ćemo ići u taj projekat, najavio je Pavlov.

Članovi Udruženja “Pijace Srbije” pre sastanka u Pančevu obišli su i etno-kuću “Stajić” u Dolovu.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00