četvrtak, 19. septembar 2019.  21:53h
Pročitano 939 puta

Održana pčelarska manifestacija "Med je lek za dug vek"

Na platou ispred Kulturnog centra Pančevo 14. septembra održana je manifestacija „Med je lek za dug vek“. U pitanju je jednodnevna pčelarsko-turističko-privredna manifestacija sa dugom tradicijom.

Detalj s manifestacije u Pančevu Detalj s manifestacije u Pančevu DPP

Vredni pančevački pčelari već desetak godina za redom uspešno organizuju manifestaciju „Med je lek za dug vek“ na različitim lokacijama u Pančevu.

Nakon svečanog otvaranja manifestacije nastupilo je Kulturno-umetničko društvo Čigra iz Pančeva sa nekoliko koreografija.

 

nastup u parku

 

Glavni cilj manifestacije je afirmacija upotrebe meda i drugih pčelinjih proizvoda u redovnoj ishrani ljudi u cilju očuvanja zdravlja i promocije ekološki zdrave hrane, ali ima i obrazovni karakter jer uči decu i ljude da je med zdrav za ishranu. Takođe obrazuje i poljoprivrednike jer ukazuje na štetnost pesticida na pčele.

Na platou ispred Kulturnog centra od 10 do 20 sati bilo je postavljeno desetak tezgi gde su pčelari mogli da izlože svoj med i druge pčelarske proizvode.

Manifestacija “Med je lek za dug vek” promoviše pčelarsku proizvodnju i ukazuje na značaj upotrebe meda u svakodnevnoj ishrani. Ova manifestacija bi trebalo da informiše građane i posetioce manifestacije o važnosti očuvanja pčela, kao i da promoviše pčelarstvo kao granu poljoprivrede, a ujedno usmeri razvoj turizma Pančeva u jednom poželjnom pravcu i da na najbolji način predstavi potencijale našeg grada, istakao je Aleksandar Cvejić, predsednik Drustva pčelara podružnica Pančevo. 

Grad Pančevo je podržao pčelare na konkursu Sekretarijata poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2019. godinu i omogućilo im sredstva za organizovanje manifestacije. 

Turistička organizacija Pančeva je podržala Društvo pčelara podružnica Pančevo po drugi put ove godine i najavila novu saradnju u narednom periodu za dobrobit udruženja kao i grada Pančeva.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00