subota, 13. jul 2019.  14:45h
Pročitano 334 puta

Predavanja o primarnoj separaciji ambalažnog otpada u domaćinstvima

U okviru projekta "Primarna separacija ambalažnog otpada u domaćinstvima" koji sprovodi Udruženje građana CPDD - Centar za promociju društvenih delatnosti i u saradnji s Ekostar Pak-om i JKP "Higijenom" Pančevo, u ponedeljak, 15. jula biće održana uvodna predavanja o projektu u Maloj sali na I spratu Gradske uprave u dva termina u 10 i 18 časova.

Prva predavanja zakazana su za 15. jul u 10 i 18 sati Prva predavanja zakazana su za 15. jul u 10 i 18 sati detalj s plakata

Predavanja su namenjena profesionalnim upravnicima i predsednicima stambenih zajednica, ali i zainteresovanim građanima. 

Predavanja će trajati oko pola sata, biće predstavljeno kako se stambena zajednica može uključiti u ovaj projekat sa lokalnim komunalnim preduzećem i udruženjem građana, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Pančeva, operatera za ambalažni otpad Ekostar Pak i  kompanije JAFFA.

Na predavanjima biće objašnjeno kako se prijavljuje za učešće u projektu, prisutni će dobiti promotivni materijal - flajere za stanare i plakat za ulaz u zgradu, kao i uputstvo i objašnjenje šta treba da rade stanari kako bi ispunili zakonsku obavezu i lokalne odluke.

Akcija će trajati od 1. avgusta do 30. novembra 2019. godine, a do sredine decembra će biti objavljeni rezultati i tokom decembra na završnoj manifestaciji projekta u Gradskoj upravi uručene nagrade koje su obezbedili Ekostar Pak (novčane nagrade za tri najuspešnije zgrade – 160.000, 130.000 i 110.000 dinara) i od kompanije JAFFA slatki paketi.

Važno je  naglasiti da stambene zajednice imaju  mogućnost da  dobiju značajan iznos novčanih nagrada u ovom projektu i pristutni će imati priliku da pitaju sve što ih interesuje. Znači, zaineresovani za uključenje u projekat detaljno će biti obavešteni na predavanju, jednostavno je, ne oduzima puno vremena, a stambene zajednice mogu imati samo koristi, saznajemo od organizatora.

Predstavnici udruženja građana Centar za promociju društvenih delatnosti telefonom pozivaju registrovane profesionalne upravnike i građane koji su se ranije prijavljivali Higijeni i u mesnim zajednicama da su zanteresovani za izdvajanje ambalaže iz komunalnog otpada  i upućivanje ambalažnog otpada u reciklažu.

Prijave zainteresovanih za primarnu separaciju ambalažnog otpada u domaćinstvima će se primati od 15. do 21. jula, s tim što će se do kraja jula kontaktirati sa upravnicima stambenih zajednica kako bi im iz JKP "Higijena" dostavili posude za ambalažu (zavisno šta zaokruže u svojoj prijavi - mogu dobiti džambo - vreće do 6 komada, kese za stanove, kutije za papir, kante za staklo).

Autor:  Pančevo MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00