četvrtak, 11. jul 2019.  21:03h
Pročitano 427 puta

Sprovedena akcija „Budi viđen, sačuvaj glavu“

Na teritoriji grada Pančeva sprovedena je akcija pod nazivom „Budi viđen, sačuvaj glavu“, koju je realizovao Komitet za bezbednost saobraćaja grada Pančeva u saradnji sa Centrom za bezbednost saobraćaja, Udruženjem građana „Ulice za bicikliste” i Centrom za naučno-istraživački rad.

Detalj s akcije podele svetala biciklistima Detalj s akcije podele svetala biciklistima http://centarbs.com

Cilj akcije bio je povećanje bezbednosti biciklista u saobraćaju na teritoriji grada Pančeva, kroz edukaciju i podelu 200 kompleta svetala za bicikle.

Komitet za bezbednost saobraćaja grada Pančeva u saradnji sa Centrom za bezbednost saobraćaja, Udruženjem građana „Ulice za bicikliste” i Centrom za naučno-istraživački rad, večeras na raskrsnici ulica Lava Tolstoja i Oslobođenja u Pančevu organizovali su akciju pod nazivom „Budi viđen, sačuvaj glavu“, namenjenu unapređenju vidljivosti biciklista u saobraćaju.

 

0 urucivanje svetala Pančevo 2019 7

 

Biciklistima koji su imali neispravna svetla na biciklu i biciklistima koji su vozili neosvetljene bicikle uručena su besplatna svetla. Ukazano im je na značaj upotrebe svetala kao i na opasnosti koje mogu nastati usled nepoštovanja propisa i pravila saobraćaja. 

Takođe, biciklisti su zamoljeni da redovno održavaju svetla i menjaju baterije, kao i da skrenu pažnju drugim biciklistima, koji nemaju svetla, na važnost upotrebe svetala. Od policije je biciklistima, koji nisu imali svetla i biciklistima sa neispravnim svetlima, došla i opomena „…jeftinije je nabaviti svetla za 200 dinara, nego dobiti kaznu od 3.000 dinara ili izgubiti život…“. Reakcije biciklista su bile pozitivne. Za svega 30 minuta podeljeno je 200 kompleta svetala.

Prema istraživanju Centra za naučno-istraživački rad i Udruženja građana „Ulice za bicikliste“ čak 85% biciklista koji učestvuju u saobraćaju u uslovima smanjene i noćne vidljivosti nije pravilno osvetljeno. Akcija „Budi viđen, sačuvaj glavu“ predstavlja odgovor Komiteta za bezbednost saobraćaja grada Pančeva na problem ugroženosti biciklista u saobraćaju.

Autor:  PR objava
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00