četvrtak, 4. jul 2019.  13:59h
Pročitano 647 puta

Gradska uprava grada Pančeva uvela POS terminale za plaćanje platnim karticama u Gradskom uslužnom centru

Gradska uprava grada Pančeva obaveštava građane o novoj mogućnosti plaćanja usluga platnim karticama u šalter sali Gradskog uslužnog centra uz najniže provizije – sve na jednom mestu, bez odlaska u banku ili poštu. 

Nova usluga u Gradskoj upravi grada Pančeva Nova usluga u Gradskoj upravi grada Pančeva promo

Uvođenjem POS terminala omogućava se strankama efikasnije i brže plaćanje usluga koje pruža Gradska uprava, a sve u cilju modernizacije i unapređenja rada Gradske uprave i bolje usluge za građane. 

Nakon zaključivanja sporazuma između Grada Pančeva i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Republike Srbije, u prostorijama Gradskog uslužnog centra postavljeno je šest POS terminala. 

Postavljanje POS terminala omogućava građanima da administrativne, komunalne i druge takse, porez na imovinu i druge naknade plate platnim karticama i to iz programa DINACARD, POST CARD, VISA I MASTERCARD kartica, bez obzira na banku izdavaoca, što podrazumeva efikasnije i brže pružanje usluga strankama (pravnim i fizičkim licima).

POS terminali instalirani su u prostorijama Gradskog uslužnog centra, i to tri u Pisarnici Gradske uprave, dva u Matičnoj službi i 1 jedan u Sekretarijatu za poresku administraciju.

Grad Pančevo je povodom uvođenja POS terminala postao jedan od 60 učesnika Nacionalnog takmičenja “Šampioni bezgotovinskog plaćanja”, koje organizuju Kancelarija za IT i eUpravu i NALED, uz podršku kompanija Mastercard i Visa u periodu od 1. jula do 31. decembra 2019. god. 

Oštine i gradovi će se takmičiti u tome na čijim šalterima će biti obavljen najveći broj plaćanja karticom u odnosu na broj stanovnika. Prvih 10 lokalnih samouprava u čijim šalter salama bude ostvaren najveći broj plaćanja karticom tokom takmičenja, dobija plaketu “Šampioni bezgotovinskog plaćanja”. 

Prvih pet lokalnih samouprava dobija internet prezentaciju “U službi građana”.

Prvoplasirana lokalna samouprava dobiće dečje igralište u vrednosti od 20.000 evra. Informacije o takmičenju možete pogledati na internet stranici: http://uzmiracun.rs/stranica-uslovi-i-pravila-takmienja-16245

 

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00