subota, 22. jun 2019.  22:59h
Pročitano 1590 puta

Dolovo: dobar odziv građana na preventivne preglede

U Dolovu je u subotu, 22. juna organizovan preventivni pregled za stanovnike ovog mesta. Lekari Preventivnog centra Doma zdravlja Pančevo omogućili su Dolovcima da bez zakazivanja i odlaska kod lekara provere svoje zdravlje.

Veliko je bilo interesovanje Dolovaca za preventivni pregled Veliko je bilo interesovanje Dolovaca za preventivni pregled MZ Dolovo

Veliki broj stanovnika Dolova iskoristio je mogućnost da provere svoje zdravlje, urade osnovne analize i dobiju savet od lekara.

Preventivni pregledi veoma su značajni jer omogućavaju da građani provere svoje zdravstveno stanje. Ukoliko ima povećanih vrednosti šećera u krvi, masnoća praćenih povišenim krvnim pritiskom i gojaznošću što spada u veliki rizik za nastanal mnogih hroničnih bolesti, može se na vreme reagovati i sprečiti da do razvoja bolesti dođe. 

Osnovne laboratorijske analize i merenje krvnog pritiska prvi su pokazatelji stanja ljudskog organizma. 

 

0 dolovo preventivni pregled 6 22

 

Dom zdravlja Pančevo nastoji da više puta godišnje stigne do svakog naseljenog mesta na teritoriji Grada Pančeva i da organizuje preventivne preglede jer osim što su brzi i laki, omogućavaju da se na vreme otkriju i teže bolesti.

Autor:  Pančevo MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00