petak, 19. april 2019.  20:12h
Pročitano 626 puta

Održana radionica za decu o ukrašavanju uskršnjih jaja tradicionalnim tehnikama

U okviru Uskršnjeg bazara u Pančevu, koji organizuju Udruženje žena Pančevke iz Gornjeg grada i Turistička organizacija Pančevo, 19. aprila, u pratećem delu programa, organizovana je uskršnja radionica za decu.

detalj s uskršnje radionice detalj s uskršnje radionice S.M.

KUD Čigra iz Pančeva i žene iz Udruženja žena Pančevke pokazivale su deci tradicionalne tehnike oslikavanja uskršnjih jaja.

 

0 oslikavanje voskom

 

Snežana Marjanov, predsednica KUD Čigra iz Pančeva kaže da je ideja organizovanja radionice bila da se deci pokaže kako su se nekad za Uskrs farbala jaja, kako bi sačuvali od zaborava neke stare tehnike.

Ovaj put deci smo pokazali četiri tehnike: slikanje voskom, uvijanje sa travčicama, bojenje sa krep papirom i klasično bojenje bojama na hladno.. Deca su takođe crtala na papirima svoje ideje kako bi voleli da izgleda njihovo jaja. Učestvovala su deca od 7 do deset godina, rekla je Marjanov.

0 radioica

 

I sama deca imala su prilike da se oprobaju u ukrašavanju jaja različitim tehnikama. Dok su neki farbali jaja, drugi učesnici radionice su crtali na papiru na temu Uskrsa.

 

0 oslika jaja hladno bojenje

 

Izložba dečjih radova nastalih na ovoj radionici biće upriličena u ponedeljak, 22. aprila u 14 sati u Kulturnom centru Pančevo.

Autor:  Pančevo MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00