ponedeljak, 15. april 2019.  12:25h
Pročitano 749 puta

Javna debata srednjoškolaca u Pančevu

Informacioni centar Evropske unije, EU info kutak Niš i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji organizuju Evropsku školu debate petu godinu zaredom.

Ove godine biće organizovana debata i u Pančevu, u Gradskoj upravi grada Pančeva, u Maloj sali, u utorak, 16. aprila sa početkom u 12 časova Ove godine biće organizovana debata i u Pančevu, u Gradskoj upravi grada Pančeva, u Maloj sali, u utorak, 16. aprila sa početkom u 12 časova promo

Srednjoškolci i studenti iz gradova širom Srbije učestvuju na radionicima u kojima uče o veštinama debatovanja, Evropskoj uniji i procesu evropskih interakcija. Nakon toga, u okviru škole organizuju se javne debate u gradovima i opštinama Srbije, dok se završna debata organizuje u Narodnoj skupštini Republike Srbije svake godine u maju.

Do sada je organizovano više od 30 debata u gradovima i opštinama Republike Srbije, a ove godine biće organizovana debata i u Pančevu, u Gradskoj upravi grada Pančeva, u Maloj sali, u utorak, 16. aprila sa početkom u 12 časova. 

Tema debate će biti zaštita životne sredine, i učesnici-srednjoškolci će debatovati o tome da li zaštita životne sredine treba da ima prioritet u pregovorima sa Evropskom unijom.

Nakon debate, žiri sastavljen od tri člana (Nemanja Rotar, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za kulturu i omladinu, Katarina Banjai, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena  za zaštitu životne sredine i održivi razvoj i Mirjana Savkov, koordinator Kancelarije za mlade) daje svoj sud o debati.

Uloga žirija je da u petominutnom govoru ponudi svoj osvrt na samu debatu i iznese koja strana je bila bolja.

Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00